Mostra del Vi i Terra de Trobadors

0
1543

El final de l’estiu, l’inici del nou curs es viu intensament a l’Empordà. El festival Acústica dona el tret de sortida a uns dies en els quals es veu irremediable l’adeu de l’estiu però alhora la rutina encara no s’ha apoderat de nosaltres. Encara no hi ha escola. Són pocs dies d’allargar l’estiu mentre som conscients que aviat haurem de tornar al dia a dia.

Un any més, l’Acústica ha tornat a fer brillar la ciutat de Figueres com ningú és capaç de fer-ho i l’èxit tant de públic com dels espectacles són innegables. Però amb l’Acústica, irremediablement es deixa enrere l’agost i s’entra al setembre.

La tornada a la rutina però, no és tan dura a l’Empordà. La Mostra del Vi de l’Empordà a la Rambla de Figueres i el festival Terra de Trobadors a Castelló d’Empúries són magnífiques excuses per allargar l’estiu uns dies. El primer, ha anat millorant any rere any i s’està convertint en un punt de trobada per el món del vi a àmbit català. La Mostra del Vi ja no és només un lloc on es venen degustacions sinó que s’ha convertit en una mostra cada vegada més professional i punt de trobada del sector.

Però també durant aquests dies, hi ha un festival a casa nostra que és pioner en moltes coses i que és capaç de generar una experiència com pocs esdeveniments en són capaços. Estic parlant del Terra de Trobadors, que en la seva vint-i-setena edició ha arribat a un nivell envejable. I així ho ha confirmat la gentada que va omplir divendres i diumenge i que només la pluja de dissabte va poder rebaixar.

Allò que fa diferent el Terra de Trobadors de la resta d’esdeveniments medievals és el rigor històric de la proposta. No només en la conceptualització sinó en totes i cadascuna de les petites coses del festival. Des del mercat, on només es poden vendre productes que realment poguessin estar present en un mercat de l’època, passant per la transformació dels carrers i els vestits de la gent fins a la música, les recreacions i espectacles programats. Tot passa pel rigor d’un festival que tenia molt clar que no volia ser un mercat medieval més, sinó que volia portar l’experiència medieval al límit.

L’altre tret distintiu del Terra de Trobadors és el paper de les entitats del municipi i del conjunt dels veïns de Castelló en general. No només perquè les entitats participen de totes i cadascunes de les activitats programades sinó perquè tots els castellonins viuen el Terra de Trobadors intensament durant els dies dura el festival. I amb un paper protagonista, no com a simple espectadors.

Per mèrits propis, l’Acústica, la Mostra del Vi i el Terra de Trobadors s’han convertit en balsam ideal per la rentreé empordanesa. Plans perfectes per acomiadar l’estiu que es reinventen i se superen edició darrere edició. Que per molts anys sigui!

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li