Mor un operari en un accident laboral a les obres de la nova presó de Figueres

0
855

Un operari que treballava a les obres de la presó Puig de les Basses de Figueres ha mort aixafat per una excavadora aquest dimecres al matí. Segons el Departament de Justícia, els fets han tingut lloc al voltant de tres quarts de nou quan en el transcurs d’una maniobra quan el treballador, de l’empresa ‘Concessionària de la presó de Figueres S.A.U., ha quedat atrapat entre el mur i una excavadora que estava fent una rasa. Després de les gestions pertinents, s’ha aixecat el cadàver, segons han informat els Mossos d’Esquadra. A més de la policia catalana, en l’actuació també hi ha intervingut els serveis sanitaris i tres dotacions dels Bombers de la Generalitat.

Fins al lloc de l’accident, s’hi ha desplaçat el director general d’Infraestructures del Departament de Justícia, Juan Josep Isern; la directora dels Serveis Territorials del Departament, Carme Sitjes, així com un tècnic i un inspector del Departament de Treball i representants de GISA s’han desplaçat immediatament al lloc dels fets. L’empresa Gestió d’Infraestructures GISA ha obert un expedient informatiu.

En un comunicat, el Departament de Justícia ha lamentat la mort d’aquest treballador. 

Segons han informat els Mossos d’Esquadra, la víctima mortal és Mohamed Z., de 43 anys i veí de Figueres. L’home estava treballant a peu d’obra quan ha quedat atrapat entre una màquina excavadora i un mur.

L’obra civil del centre penitenciari del Puig de les Basses de Figueres està ja enllestida. En una visita el passat 22 de febrer, la consellera de Justícia, Montserrat Tura, va dir que només quedava pendent instal·lar els sistemes de seguretat i equipar els serveis de la presó, com la bugaderia i la cuina, entre d’altres.

A principis de març, restava el procés per cobrir l’entorn de la presó amb talussos i vegetació per minimitzar l’impacte i la construcció dels accessos a la presó, que tindrà capacitat per a 750 persones.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li