Mor Lluís Lloret, qui fou alcalde de Bàscara vuit mandats seguits

0
375

El funeral per l’exbatlle va tenir lloc el 13 d’abril a l’església de Bàscara, el municipi que va governar durant 32 anys


La setmana passada es coneixia la mort de l’exalcalde de Bàscara, Lluís Lloret, a l’edat de 70 anys. Actualment Lloret vivia a l’Escala però el seu funeral es va celebrar dimarts passat, 13 d’abril, a Bàscara, el municipi que va governar durant vuit mandats consecutius i un total de 32 anys.

Lloret va ser alcalde entre el 1983 i el 2015, tot i que va entrar a l’ajuntament com a regidor el 1979. La seva figura va ser tan mediàtica com controvertida, especialment en els darrers temps com a alcalde. El fet que Bàscara estigui emplaçada en un punt d’infraestructures clau el va portar a liderar mobilitzacions com ara negociacions pel pas del TGV pel municipi i els bloquejos als camions per l’N-II a Bàscara. Aquesta darrera lluita va tenir els seus fruits el 19 d’abril del 2013 quan Abertis, Generalitat i Estat van acordar que no passessin els vehicles de gran tonatge per aquesta via a causa de les queixes per l’alta sinistralitat.

Lloret es va presentar per primera vegada a les eleccions com a independent, després amb les sigles de CiU, i en els darrers comicis amb Junts. El 2015 va perdre les eleccions per 23 vots de diferència respecte el seu principal contrincant, l’actual alcalde d’ERC, Narcís Saurina. Les ombres de Lloret van tenir diversos episodis judicials. El cas més destacat va ser el 2019, quan el van condemnar a tres anys i nou mesos de presó, una multa, setze mesos d’inhabilitació per un delicte d’estafa i falsedat en certificació. Se l’acusava d’haver enganyat l’empresari Pere Costa amb el polígon d’Orriols i es condemnava l’ajuntament a pagar-li més de 6 milions d’euros. Lloret sempre va defensar la seva actuació. Va interposar recursos que encara estaven pendents de resoldre’s.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li