Mor als 61 anys el cèlebre cuiner Xavier Sagristà

0
531

El xef dirigia, juntament amb el sommelier Toni Gerez, l’establiment del Castell Peralada Restaurant, premiat amb una estrella Michelin


Dol al món dels fogons per la mort als 61 anys el xef del Castell Peralada Restaurant, Xavier Sagristà. Un dels cuiners amb més talent i alhora més modest del panorama gastronòmic català.

Els inicis de la trajectòria professional de Sagristà es remunten al 1985, quan va iniciar una etapa com a cap de cuina del Bulli que va finalitzar el 1994. Aquell mateix any va decidir fer un tomb a la seva carrera i formar tàndem amb el sommelier Toni Gerez i posar-se al capdavant del restaurant Mas Pau, a Avinyonet de Puigventós. En aquest establiment va ser on va aconseguir la seva primera estrella Michelin. L’any 2014 el duo va deixar la direcció per diferències amb el lloguer del local. L’aventura va continuar el juliol del 2016 quan es varen posar al capdavant del Castell Peralada Restaurant. Només un any i pocs mesos després, el xef empordanès va rebre una nova estrella Michelin.

El comiat es va celebrar en una cerimònia divendres 2 de juliol, a Figueres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li