Mobilitzar habitatge buit de la ciutat

0
780

Partida de 244.000 € per subvencionar la reforma o millora d’immobles i cedir-los a lloguer social durant cinc anys


Segona tanda de subvencions per rehabilitar habitatges buits de la ciutat i destinar-los a lloguer social. L’Ajuntament posarà en marxa una nova línia d’ajuts amb una partida de 244.444 euros que permetran subvencionar fins al 100% la reforma de pisos vells per incorporar-los al parc públic d’habitatge de lloguer. En concret, es donaran ajudes de fins a un màxim de 21.500 euros i, a canvi, els propietaris dels immobles els cediran durant cinc anys per un preu inferior al fixat per l’índex de referència. En el cas de Figueres, aquest índex se situa entre els 450 i els 500 euros depenent de la zona. En el cas que la subvenció sigui per la totalitat de la reforma, els propietaris rebran el 57,50% del preu fixat i després l’Ajuntament els rellogarà a col·lectius amb dificultats d’accés al mercat com ara joves i gent gran.

L’alcaldessa Agnès Lladó va declarar que «som conscients de les necessitats d’habitatge que hi ha per a joves i gent gran i, més enllà de la via de la compra, necessitem mobilitzar l’habitatge buit que tenim a la ciutat». Durant aquest any, l’Ajuntament ha posat en marxa una línia de subvencions de fins al 70% del cost de la reforma i un màxim de 15.000 euros. Tot i això, l’assessor d’Habitatge Francesc Sais, va explicar que «després de la primera convocatòria s’han detectat molts petits propietaris amb dificultats per poder fer la rehabilitació perquè els calia una reforma més gran».

Per aquest motiu, la nova línia d’ajuts dona la possibilitat de subvencionar el 100% de la reforma. Al marge de la modalitat d’ajut i del pagament al propietari per sota de l’índex de referència, es podrà demanar una bestreta del 50% de la subvenció concedida.

PISOS BUITS. La primera radiografia del cens d’habitatges buits a Figueres ha detectat uns 500 pisos desocupats. L’Ajuntament ha començat a notificar als propietaris que tindran un recàrrec del 50% de l’IBI i molts hi estan presentant al·legacions. Això vol dir que la xifra real podria ser molt inferior.

Agnès Lladó defensa la necessitat de crear un parc públic aconseguint que pisos antics s’incorporin de nou al mercat de lloguer i diu: «Es podria aconseguir que el centre històric pugui tornar a tenir vida». El consistori també treballa en línies per construir habitatge de protecció social.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li