Mobilitat en suspens

0
1290

Les darreres setmanes estem rebent queixes de molts veïns sobre la dificultat de circular en vehicle per Figueres. A la ja difícil mobilitat de la ciutat, s’hi ha afegit diferents obres; la rotonda de l’avinguda Salvador Dalí, la urbanització del carrer Joan Arderius, l’entorn del carrer dels Fossos. Les cues a la Ronda Sud cada vegada són més habituals fins i tot fora dels horaris de més afluència dels treballadors de la zona del Recinte Firal.

Tot això ens ha recordat que la ciutat té un volum de trànsit rodat (a quatre rodes, sobretot) molt alt i que té la mateixa trama urbana de fa 30 anys. El temps passa, els cotxes creixen i els carrers continuen estrets i amb poc aparcament. Cada dia disminueix el nombre de places d’aparcament i no hi ha estratègia per ampliar zones alternatives.

Calen solucions que concilïin la mobilitat dels vehicles per vies ben senyalitzades que evitin el centre i l’estacionament en zones properes al centre comercial que afavoreixin la rotació dels cotxes. Arribar a prop del centre, aparcar, fer les gestions que calguin i sortir-ne sense embussos és possible amb una bona planificació i sobretot una bona senyalització de zones sense pagament i dels pàrquins de pagament indicant sobretot a quina distància a peu es troben del centre.

I una altraacció important seria instaurar la zona 30 al centre de la ciutat per possibilitar la convivència de cotxes i bicicletes de manera segura i combinada amb els peatons.

Cal un canvi de paradigma i pensar que no es pot aparcar davant mateix del nostre destí ( en cap cas ens referim als repartidors i altres transportistes, parlem en general de la ciutadania) en altres ciutats ni ens ho plantegem. I si ens acostumem a aparcar en les zones del voltants de Figueres caminant trigarem menys del que triguem a arribar al centre, donant mil voltes i enrabiar-nos de mala manera fins que trobem el lloc més proper. Però cal tenir aquestes zones ben senyalitzades, arreglades i que ofereixin seguretat amb una iluminació correcta i passos ben senyalitzats que ens portin cap al centre caminant còmodament.

Molt sovint en una ciutat com Figueres i anant en cotxe la línia més recta no és la més ràpida.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li