Milloren el sanejament i la gestió de les aigües residuals

0
643

El cost de les actuacions finançades per l’ACA és de 787.076 € i es preveu que les obres acabin abans de l’estiu


Presentació, dijous passat, al passeig Marítim de Roses de les obres de remodelació de l’estació de bombament central del municipi (EBAR). A l’acte hi van assistir, entre d’altres, el president de la Diputació de Girona i del Consorci d’Aigües Costa Brava Girona, Miquel Noguer, i l’alcalde de Roses, Joan Plana.

Les obres preveuen, a banda de la millora de l’estació de bombament, l’ampliació del pretractament de l’estació depuradora (EDAR). L’objectiu dels treballs és traslladar la retirada de residus sòlids de la xarxa de sanejament des del bombament central fins a la depuradora. D’aquesta manera, s’acabaran els problemes de molèsties i males olors per als veïns i usuaris de la zona, alhora que això representarà una adequació i millora substancial del funcionament del sistema. Les actuacions tenen un cost de 787.076 euros, sense IVA, i estan finançades per l’ACA a través d’un conveni subscrit amb el Consorci d’Aigües Costa Brava Girona. La previsió és que els treballs estiguin enllestits abans d’aquest estiu.

El Consorci d’Aigües Costa Brava Girona és un ens públic integrat per la Diputació de Girona i 47 municipis del litoral i el prelitoral gironí. Gestiona, dins del cicle de l’aigua, el sanejament d’aigua en alta (transport a l’estació depuradora d’aigües residuals, depuració i abocament al medi o regeneració) i l’abastament d’aigua en alta (captació, transport i potabilització) per al subministrament a més d’un milió de persones a l’estiu, en col·laboració amb l’Agència Catalana de l’Aigua.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li