Millora la situació a l’Hospital de Figueres, tot i que es mantenen les mesures

0
778

La setmana passada es van derivar dos pacients a centres mèdics gironins, i aquesta setmana de moment cap


Davant l’augment de casos de covid-19, l’Hospital de Figueres va decidir aplicar de nou mesures per evitar el col·lapse del centre. Tal com apuntaven des de la Fundació Salut Empordà, l’augment de les urgències per l’arribada de turistes a la comarca, la falta de professionals per les baixes per coronavirus i la coincidència de l’onada amb el període de vacances del personal, va fer que l’equipament comencés a derivar pacients a altres centres de la demarcació. Dilluns d’aquesta setmana, fonts de Fundació Salut Empordà han explicat al mitjà que es van derivar dos pacients al llarg de la setmana passada i de moment, avui dia, no se n’ha hagut de derivar cap més.

ALTRES MESURES. A banda de la derivació de pacients a altres centres, també s’han aplicat altres mesures que afecten l’assistència. Per exemple, han quedat suspeses algunes de les activitats de consultes externes, quiròfans i sales d’endoscòpies per alliberar professionals , tot i que la suspensió no és de manera generalitzada, sinó que cada dia es revisa per tal d’evitar fer desprogramacions massives.

NOUS HORARIS DE VISITA. No s’han fet canvis en el règim de visites del Centre Sociosanitari Bernat Jaume, però sí en el de l’Hospital. Cada franja horària de visita s’ha reduït una hora, quedant de la següent manera: de 12 h a 13 h i de 17 h a 18 h.

LES XIFRES COVID-19. El dilluns, 9 d’agost, els centres de la Fundació Salut Empordà tenien un total de 28 persones ingressades per coronavirus i 11 professionals positius.

EL VIRUS, A NADONS. Una altra xifra que crida l’atenció d’aquests últims dies és l’augment de nadons atesos per coronavirus, i és que l’Hospital de Figueres n’ha pogut comprovar la crescuda. En total van ser tres nounats que havien contret el virus perquè les seves mares eren positives.

VACUNACIÓ MASSIVA. Divendres passat, 6 d’agost, Figueres va tornar a ser la seu d’una jornada de vacunació massiva per a persones majors de 12 anys: era la primera vegada que s’incloïa aquesta franja. Fins a 689 persones van anar al Molí de l’Anguila a rebre la dosi de la vacuna. D’altra banda, es van posar fins a 250 vacunes al CER de l’Escala, centre que forma part de la Fundació Salut Empordà.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li