Micromecenatge per fer un estudi sanitari de les tortugues

0
1130

La campanya, de carĂ cter internacional, ha estat impulsada pel Centre de ReproducciĂł de Tortugues de l’Albera


El Centre de Reproducció de Tortugues de l’Albera ha posat en marxa una campanya de micromecenatge internacional per finançar un estudi sanitari pioner sobre l’espècie mediterrània, que està en perill d’extinció. L’espai, ubicat a Garriguella, es dedica sobretot a la cria en captivitat d’aquestes tortugues. Actualment tenen uns 200 adults reproductors, que tindran entre 350 i 400 cries en un any. Al cap de 2 o 3 anys, les alliberaran a l’Albera per reforçar l’única població salvatge de l’espècie que queda en tota la península Ibèrica.

ACN

El tècnic del centre, Joan Budó, diu que fa temps que van detectar mancances en els estudis fets sobre aquesta espècie i van decidir engegar aquesta iniciativa per tenir una anàlisi de sang exhaustiva. L’objectiu és determinar si hi ha altres causes, més enllà de les externes, que provoquen que la població salvatge de l’Albera no s’acabi de reproduir com voldrien. Budó explica que un dels problemes principals és que una tortuga no és fèrtil fins que té 14 anys: “El procés de recuperació d’una població d’aquests rèptils és molt lent i a molts anys vista, perquè no funciona com amb els mamífers, que cada any creen una nova generació”, matisa. I afegeix: “Fa temps que ens vam adonar de certes mancances, i ens rondava pel cap fer un estudi sanitari per detectar, si n’hi ha, diferents patògens que puguin ser els causants que la població salvatge no s’acabi de desenvolupar”.

Amb aquesta premissa, i amb l’ajuda d’altres experts en la matèria en l’àmbit europeu, van idear la iniciativa, que tenen previst tirar endavant properament. Budó diu que s’extreuran mostres tant d’exemplars en captivitat com dels salvatges, i que tot plegat podria rondar els 6.000 euros. De moment, a través del portal Gofundme ja n’han recollir uns 2.100 €.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li