Més ulls, aviat, al barri de Sant Joan

0
1603

L’Ajuntament de Figueres ha tret a licitació el contracte per a la instal·lació d’onze càmeres de videovigilància a l’entorn del barri figuerenc


 

L’Ajuntament de Figueres ha tret a licitació el contracte per a la instal·lació d’onze càmeres de videovigilància a l’entorn del barri de Sant Joan. L’actuació s’implantarà per fases i preveu posar aparells a diversos punts com la rotonda del carrer Ter; a la cruïlla del carrer Ramon y Cajal amb el de Doctor Ferran; a la plaça Nova Icària; al carrer Món Millor i al passatge de Federico García Lorca. El projecte inclou quatre aparells més, que quedaran pendents d’una fase posterior.

L’alcaldessa, Marta Felip, va assegurar durant l’aprovació del pla que el projecte atén una reivindicació veïnal i que busca “dissuadir” comportaments incívics i delictius a la zona oest de la ciutat. L’actuació surt a concurs amb un pressupost de 216,748,08 euros.

El ple de Figueres va aprovar el mes de maig passat un projecte que es va començar a gestar l’any 2014. Inclou un pla global on es preveuen fins a quinze càmeres de videovigilància però, de moment, se n’instal·laran onze i es farà per fases.

L’Ajuntament compta amb una partida de 250.000 euros per a fer-hi front, tot i que el pressupost de licitació s’ha fixat en gairebé 217.000 euros.

Els aparells es col·locaran a la rontonda del carrer Ter (4); a la cruïlla del carrer Ramon i Cajal amb doctor Ferran (3); a la plaça Nova Icària (2), al carrer Món Millor (1) i al passatge de Federico García Lorca (1). Les quatre restants es deixaran per a una nova fase, que de moment no té data. L’objectiu és atendre la reivindicació dels barris propers (Culubret, Juncària-Parc Bosc, Vivendes del Parc i el Turó Baix) i “dissuadir” comportaments delictius a la zona, on viu gran part de la comunitat gitana establerta a la ciutat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li