Més d’un milió d’euros és el balanç provisional dels danys de la llevantada

0
738

Dues setmanes després de la llevantada, Figueres ja té un balanç provisional de què costarà reparar els béns públics. Caldrà 1.041.500 euros com a mínim. Per cobrir aquesta quantitat l’Ajuntament té dues vies de possibles ajuts. Per una banda, subvencions estatals i, de l’altra, el fons previst en casos de situacions d’emergència procedent del Departament de Governació de la Generalitat. En cas que amb això no n’hi hagi prou es compta també amb la Diputació que s’ha ofert a “donar ajuts”, segons va destacar dijous l’alcaldessa, Marta Felip.
Les xifres més recents indiquen que a partir de les tres de la matinada del 30 de desembre, la Guàrdia Urbana va rebre 504 avisos telefònics per la llevantada. Es van mobilitzar 24 efectius i 11 voluntaris de Protecció Civil. Els Bombers van fer 174 sortides i van intervenir-hi 18 dotacions.

afectats privats. Més d’un miler de persones són afectats particulars que han perdut béns, com ara vehicles, o que han tingut inundacions en immobles. En aquest cas se’n farà càrrec el Consorci de Compensació d’Assegurances. D’altra banda, el servei que l’Ajuntament ha habilitat a l’OMAC per assessorar en casos de sinistre ha atès 71 persones de manera presencial i més de 16 per via telefònica. El servei continua, però, activat.
Hi ha també una altra via d’ajudes per a particulars. Es tracta de subvencions de l’Estat per a casos d’emergència. Es podran tramitar des de l’OMAC i els requisits per percebre-les aniran en funció de determinades situacions econòmiques.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li