Més de 7,3 milions d’euros per garantir el sanejament d’aigua en els propers 12 anys

0
791

Entre el 2022 i el 2033 s’executaran un total de vuit projectes que beneficiaran sis municipis de la comarca


L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha posat a informació pública el Programa de Gestió específic dels Sistemes Públics de Sanejament de Catalunya (PGSAC). Es tracta de l’eina que contempla la planificació i l’execució de les obres de sanejament d’aigües residuals en alta que s’executaran a Catalunya entre el 2022 i el 2033. I en el cas de l’Alt Empordà, preveu executar vuit projectes, set dels quals estan gestionats pel Consorci de la Costa Brava i l’altre, per l’Ajuntament de Figueres [vegeu-los al quadre]. Les vuit actuacions sumen una inversió total de 7.328.500 euros que beneficiarà sis municipis de la comarca.

L’objectiu del programa és doble: d’una banda, incrementar el percentatge de població sanejada i, de l’altra, mantenir, adequar i millorar els sistemes de sanejament actius, molts dels quals fa més de 20 anys que donen servei continuat. Així es disposarà d’un instrument necessari per actuar en tot l’àmbit de Catalunya a un horitzó temporal de 12 anys, garantint la planificació i execució de les actuacions més enllà del tercer cicle de la planificació hidrològica (2022-2027), que és l’últim que preveu la Directiva Marc de l’Aigua (DMA).

Les actuacions s’han dissenyat d’acord amb els criteris tècnics de priorització i amb el Pla econòmic i financer de l’ACA, i s’executaran —per via directa o per via indirecta (amb la participació dels ens gestors del sanejament)— en funció de les disponibilitats pressupostàries de cada exercici. Les actuacions planificades per al període 2022-27 coincideixen amb les incorporades en els programes de mesures dels plans de gestió de les conques internes i intercomunitàries.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li