Més de 40 propostes de teatre, música i dansa en la nova temporada escènica

0
716

L’Ajuntament de Figueres va presentar divendres amb un acte obert al públic a l’auditori dels Caputxins la nova temporada d’arts escèniques de Figueres, que inclou més de 40 propostes de teatre, música i dansa que es representaran en els diferents espais escènics de la ciutat entre els mesos de gener i juliol. Una de les novetats d’aquesta temporada és l’aposta per la dansa, que compta amb la col·laboració de la companyia figuerenca de dansa Agitart. En total es podran veure set espectacles de dansa, d’entre els quals destaca Foot-ball, la darrera creació del coreògraf Cesc Gelabert, que és també un dels set espectacles Excel·lents de la programació. En aquest sentit, continua la categorització en espectacles Excel·lents (Teatre Municipal El Jardí) i espectacles Estrella (sala La Cate), amb descomptes si es combinen.
Per nombrar-ne alguns, els títols Excel·lents de la nova temporada són Marits i mullers d’Àlex Rigola, l’adaptació al teatre del guió de Woody Allen; Els veïns de dalt, de Cesc Gay; Una giornata particolare, la versió teatral que ha dirigit Oriol Broggi de la cèlebre pel·lícula d’Ettore Scola, o l’últim treball de Josep Maria Flotats, Ser-ho o no. Per acabar amb la qüestió jueva.
En la categoria d’espectacles Estrella hi ha la companyia Les Antonietes, que presenta una versió de l’obra Un tramvia anomenat desig de Tenesse Williams; l’adaptació de Paco Mir dirigida per Edu Pericas del best-seller de John Gray Els homes són de Mart i les dones de Venus i una obra del dramaturg figuerenc Carles Mallol, Mata el teu alumne, entre d’altres.
D’aquesta propera temporada també cal destacar la participació de companyies i entitats locals, com ara La Funcional Teatre, que obrirà el programa a finals de gener amb Aquí no paga ni Déu de Darío Fo, o Tequatre, amb Un marit ideal .
Pel que fa a la música, Joventuts Musicals de Figueres ha presentat una temporada variada amb diversos estils que van des del rock fins a la música antiga, amb un paper destacat del concert Tango Piazzola de la Giorquestra, o l’òpera Només per a uns quants? de Marcel Gorgori.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li