MĂ©s de 300 figurants i 8 carrosses reials a Figueres

0
2720

La cavalcada consolida el recorregut estrenat fa dues edicions, que incorpora la plaça Catalunya i la del Gra i passa per la Rambla


 

Figueres donarà la benvinguda als Reis d’Orient la nit del divendres, 5 de gener, amb una gran cavalcada, on participaran més de 300 figurants -150 dels quals són voluntaris inscrits via web-, que repartiran 700 quilos de caramels, i 8 carrosses, una més que l’any passat. Enguany, es consolida el recorregut estrenat fa dues edicions, que incorpora la plaça Catalunya i la plaça del Gra i que passa per la Rambla en sentit invers al de la circulació amb la intenció d’esponjar el públic i garantir més seguretat.

La nova carrossa de la cavalcada representa una mena de centre logístic per a la distribució dels regals, amb reproduccions de plànols antics de Figueres, escales i elements destinats a escenificar que serà des d’allà per on es pujarà a les cases a portar els regals. A més, tenint en compte que Figueres és Capital de la Sardana i que aquest any se celebra el bicentenari del naixement de Pep Ventura, la carrossa del Consell d’Infants tindrà elements al·lusius a aquesta efemèride.

Pel que fa a la resta de comparses, la cavalcada dels Reis d’Orient de Figueres comptarà amb éssers màgics i lluminosos de la companyia Yalicko; un Pegàs -el cavall alat-, inflables lluminosos (3 estels gegants i 2 cavalls), follets i fades de la companyia Drakònia; la companyia Txaranga Dinamo; éssers de fantasia de la Companyia Montsrieurs; xanquers de la companyia Mademoiselle Paillette; una cercavila de foc de la companyia Frères Lumière, i dromedaris de la companyia La Blaquière.

Entre les novetats de la cavalcada d’aquest any també destaca l’actuació de Landry el Rumbero mentre s’espera l’arribada dels Reis a la plaça de l’Ajuntament, així com la renovació de part del vestuari de la comitiva del rei negre i l’ampliació de la comitiva d’en Fumera, amb la construcció de dues grans estructures per als vigilants que l’acompanyen.

Com cada any, l’Ajuntament ha organitzat també un gran dispositiu de seguretat i de control de l’aforament dels diversos espais públics, amb la col·laboració de diferents serveis d’emergència i protecció civil.

Prèviament a la cavalcada, avui i demà, 3 i 4 de febrer, a la porxada de l’Ajuntament hi haurà un carter reial que rebrà les cartes destinades als Reis que els nens i les nenes vulguin que arribin per via urgent a Ses Majestats. A més, el 5 de gener a la tarda se celebrarà el tradicional concurs de fanalets al teatre El Jardí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li