MĂ©s de 150 socorristes de la Creu Roja vigilaran el litoral de la Costa Brava a l’estiu

0
744

La Creu Roja inicia la cobertura diària de les platges gironines amb la presència de més de 150 socorristes que garantiran la seguretat dels banyistes aquest estiu. La institució assegurarà l’atenció sociosanitària –prevenció, vigilància, salvament i socorrisme– a 34 platges d’un total de 12 municipis de la demarcació, entre ells Begur, l’Escala o Platja d’Aro. A més, 17 platges compten amb el servei per facilitar el bany a les persones amb discapacitat a través de cadires amfíbies. Així doncs, l’assistència de la Creu Roja per la temporada estival contempla serveis d’informació sobre l’estat de les platges, tasques de vigilància i de prevenció de riscos, rescat de persones o rastreig de desapareguts.

Un total de 152 socorristes de la Creu Roja vigilaran 34 platges del litoral gironí dels municipis de Llançà, Colera, l’Escala, Sant Pere Pescador, Portbou, Castelló d’Empúries, Palafrugell, Pals, Begur, Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Platja d’Aro.

El servei preventiu també disposa de 9 ambulàncies, 10 embarcacions, 1 moto aquàtica i 7 desfibril·ladors externs automàtics, entre altres efectius. En aquest dispositiu, hi participen sis assemblees locals de la demarcació de Girona, la de Llançà, Figueres, Palafrugell, Palamós i Sant Feliu de Guíxols-Vall d’Aro.

En totes les platges que compten amb el servei de la Creu Roja, també hi ha un lloc de socors on es poden adreçar totes aquelles persones que necessitin assistència sociosanitària. A més, en 17 platges de la demarcació de Girona es disposa del servei per facilitar el bany a les persones amb discapacitat a través de cadires amfíbies. Concretament aquest servei es pot trobar a les platges dels municipis de Llançà, l’Escala, Portbou, Palafrugell, Pals, Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Platja d’Aro.

Així doncs, l’assistència de la Creu Roja a les platges contempla serveis d’informació sobre l’estat de les platges, tasques de vigilància i de prevenció de riscos, rescat de persones en perill d’ofegar-se o rastreig de desapareguts, a més de garantir l’atenció en matèria de primers auxilis

L’estiu passat el servei de la Creu Roja al litoral gironí va efectuar un total de 14.253 atencions, amb un augment dels rescats realitzats. La principal causa dels rescats va ser la major freqüència de la mar de fons.

D’altra banda, a partir del pròxim mes de juliol i diàriament es podrà consultar l’estat de les platges que cobreix la Creu Roja en temps real a través del web de la institució.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li