Mentides, populisme i demagògia. Així no!

0
1554

Els figuerencs no ens mereixem perdre més temps. No mereixem que les estratègies polítiques d’alguns, que davant la manca d’arguments només saben atacar els altres i mentir, si cal, ens facin abandonar. ERC ha fet un sí a Figueres, sí, i ho tornaria a fer, per responsabilitat, per coherència, per evitar el bloqueig de la ciutat i sobretot perquè en política és necessari construir i no destruir. Davant d’algunes afirmacions dels darrers mesos ens queda clar que a Figueres li cal renovació, renovació política, sí, i sobretot li cal renovació de lideratges per no cometre altre cop els errors del passat que han portat Figueres a la situació actual.

Podríem jugar al mateix joc i afirmar que aquells que han fet un no al pressupost han fet un no a l’aposta per l’escola Carme Guasch, un no a l’oportunitat que representa per Figueres potenciar la innovació i la formació dels nostres conciutadans, un no a la retenció del talent amb una incubadora vertical i un nou equipament com la segona fase del centre Ferran Sunyer, un no a l’aprofitament de solars buits per un retorn a la ciutat, i podríem continuar, però no ho farem. En política tothom té o hauria de tenir el seu projecte i actuar en conseqüència i sobretot amb coherència, i que siguin els electors qui decideixin quin projecte els representa millor, els genera més confiança i més esperança per un futur millor. Des d’Esquerra Republicana ho tenim clar.

Figueres ha d’atraure i pot fer-ho. Perquè no té fronteres, perquè és oberta i perquè és tradicionalment una ciutat de comerç i de serveis. Però cal que els figuerencs ens ho creiem; només així serem capaços d’atraure els visitants i demostrar-los que invertir a Figueres és rendible i s’ho val molt.

Figueres ha de cohesionar la seva ciutadania; la cohesió només l’aconseguirem sent una ciutat educadora en tots els àmbits, una ciutat de cultura i una ciutat més justa amb tots els seus ciutadans, siguin qui siguin i vinguin d’on vinguin.

Figueres ha de dinamitzar-se. No pot ser que la nostra ciutadania, sobretot la més jove, hagi de buscar solucions per al seu gaudi i el seu lleure fora de la ciutat. I ha d’emprendre, també. Fomentant l’activitat econòmica de tota mena i buscant no només una emprenedoria comercial, sinó també tecnològica, artística, cultural i social, i fer-ho d’una manera sostenible.
Per tot plegat, necessitem construir grans consensos, polítics i també socials. Cal que treballem conjuntament per una Figueres que es constitueix de moltes Figueres diferents, tant com la seva societat, molt diversa i molt plural. Ens cal treballar per una Figueres de tothom i per a tothom; en un mandat tan complicat com aquest, ERC està demostrant que estem preparats per fer-ho, que ja ho estem fent i que continuarem abocant tots els esforços en aquesta tasca.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li