Medalla d’or europea per a J. M. Martorell

0
796

L’empresari empordanès Josep Maria Martorell i Pastoret va rebre el passat 25 de juliol la Medalla d’Or de la Fundació del Mèrit Europeu. Per concedir-li aquest guardó, la institució ha valorat especialment “la dedicació i el suport que ha tingut a favor de l’esport i de la cultura, posant especial èmfasi en la voluntat de recuperar el patrimoni monumental i històric del castell de Quermançó com a motor de promoció turística de la comarca”.
La fundació que li va concedir aquesta medalla la presideix Jacques Santer, expresident de la Comissió Europea, i té la seva seu a Luxemburg. Cada any reconeix la feina de les persones que han destacat pel seu servei a la causa de la Unió Europea des de diferents àmbits. Aquest any, a l’Estat espanyol, també han rebut la distinció els expresidents del govern Adolfo Suárez i José María Aznar i l’alcalde de Santiago de Compostel·la, Xosé Antonio Sánchez Burgallo. A Catalunya, fins ara, només havia rebut aquest guardó el xef del restaurant El Bulli de Roses, Ferran Adrià, concretament l’any passat.
Per fer el lliurament es va escollir un lloc emblemàtic de la comarca, el castell de Sant Ferran. A la sala Martín Zermeño i al pati annex es van aplegar més de 400 persones entre familiars, amics, col·laboradors i representants del món polític, cultural i social de la comarca.
L’acte el va obrir el president del consell directiu de la fundació, el senador Bruno Turbang, que va recordar que aquest organisme, que encapçala Jacques Santer, expresident de la Comissió Europea, és l’únic que atorga condecoracions europees. Aquest any n’ha lliurat als expresidents espanyols José María Aznar i Adolfo Suárez i l’únic català que fins ara l’havia rebut va ser, l’any passat, el cuiner Ferran Adrià. Turbang va remarcar els mèrits que havien mogut aquest organisme a condecorar Martorell, i va destacar la seva tasca filantròpica en la defensa de la cultura i els valors europeus, exemplificats en la seva voluntat de comprar, primer, i restaurar, actualment, l’emblemàtic castell de Quermançó.

MÉS INFORMACIÓ A L’EDICIÓ IMPRESA

 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li