Masquef encarrega un pla de xoc contra l’incivisme i denuncia falta de Mossos

0
1415

L’alcalde va demanar que de forma immediata s’incorporin noves directrius al cos per convertir en prioritàries les accions policials de prevenció i resposta a les actituds incíviques


 

Poc després de ser investit alcalde, Jordi Masquef va celebrar, divendres, la primera reunió amb el Cap de la Guàrdia Urbana i el regidor de Seguretat per encarregar un pla de xoc contra l’incivisme i la delinqüència. Masquef va demanar que de forma immediata s’incorporin noves directrius al cos per convertir en prioritàries les accions policials de prevenció i resposta a les actituds incíviques. En el ple de dimecres, el nou alcalde va anunciar tolerància zero amb l’incivisme i la delinqüència.

En la trobada es va acordar, que paral·lelament al disseny del pla de xoc, ja s’incorporin canvis de manera immediata a l’hora de prioritzar determinats patrullatges. Totes aquestes directrius s’han traslladat a tots els comandaments del cos i també a la unitat responsable dels agents cívics municipals, que també era present a la reunió de divendres, juntament amb el regidor de Seguretat, Quim Felip.

LA DEMANDA. En línia amb el tema de la seguretat, l’alcalde també denuncia la falta d’agents dels Mossos d’Esquadra a la ciutat, fet que «agreuja els problemes d’incivisme i seguretat que patim». Tot i que es valora positivament la col·laboració entre Guàrdia Urbana i Mossos, Masquef diu que el «dèficit inadmissible d’efectius de la policia catalana es tradueix en una sobrecàrrega de treball a la policia local i això té efectes en el nostre dia a dia».

Per fer front a aquesta situació Masquef demanarà formalment una reunió amb el conseller d’Interior, Miquel Buch. Un dels temes prioritaris serà el tema dels delictes contra la salut pública a la zona oest de la ciutat i els talls de llum al barri del Culubret. També en relació a aquest tema, aquesta setmana l’alcalde té prevista una reunió amb la directora general d’Endesa, Isabel Buesa.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li