Masoveria de ciutat

0
619

Recuperar una pràctica històrica a les zones rurals per minimitzar dues de les seqüeles més nocives que la crisi econòmica ha provocat a la Figueres més urbana. Aquest és l’objectiu del projecte de masoveria urbana que la Fundació SER.GI està engegant a la capital de l’Alt Empordà. Tal com explica el tècnic de l’entitat a la ciutat, Peru Álvarez, no és cap invent nou, sinó que volen sistematitzar el que s’ha fet tota la vida. “La idea és regularitzar el sistema d’aquelles relacions contractuals en les quals el llogater, a canvi d’una rebaixa en el lloguer, feia una sèrie d’arranjaments a l’habitatge”, explica.
Segons Álvarez, “la iniciativa ha sorgit perquè vèiem que hi havia una oferta i una demanda que es podien casar”. D’una banda, diu, hi ha molta gent amb capacitats professionals (que en bona part procedeix del ram de la construcció) que s’ha quedat sense feina i no pot accedir a un habitatge en condicions. I de l’altra, hi ha molts pisos buits que no es posen al mercat de lloguer per diverses circumstàncies (en molts casos, perquè són vells i necessiten reformes però la família propietària no té recursos per assumir la rehabilitació).
Amb aquest panorama, la fundació busca pisos que necessitin reformes (“no que necessitin una rehabilitació absoluta, sinó que necessitin una sèrie de millores”, matisa Àlvarez), parla amb els propietaris, acorda els treballs que s’hi poden fer i una rebaixa en el preu del lloguer, i busca possibles inquilins. “En funció del pressupost, nosaltres facilitem el material a les famílies i són les mateixes famílies les que fan els arranjaments”, explica el tècnic de SER.GI.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li