Masclisme, un problema de tothom

0
765

Els actes que es preparen volen mostrar les diverses situacions on es manifesten aquestes actituds


 

Aquest dimecres és celebra el Dia Internacional contra les Violències Masclistes, una jornada centrada en sensibilitzar sobre la necessitat d’eradicar les violències de gènere a través de la informació, reflexió, reivindicació i denúncia d’aquestes situacions. A la comarca, la gran majoria de municipis, han preparat diversos actes i activitats durant aquesta jornada.

L’alcaldessa de Figueres , Agnès Lladó, va presentar el divendres de forma telemàtica la campanya «Acabem amb els mites». Una iniciativa que compta amb una campanya de sensibilització a través de les xarxes socials, per ajudar a reconèixer les violències masclistes, des de la més fàcilment identificable fins a altres més subtils com la psicològica o fins i tot més complexa com és la violència econòmica. La campanya també inclou missatges per desmitificar l’amor romàntic ideal de pel·lícula. A banda d’això, l’ajuntament ha Figueres ha elaborat el documental «25N. Elles. Vides truncades per violències masclistes a Figueres», on s’exposen les històries de quatre dones, d’edats diferents, de trajectòries personals i professionals diverses, totes amb un factor comú: ser supervivents de la violència masclista. L’estrena serà a les 19.00 h al Canal de YouTube de l’Ajuntament de Figueres. El mateix dia a les 13.30 h es farà la lectura d’un manifest.

L’objectiu d’aquestes accions segons ha informat l’alcaldessa «és sensibilitzar sobre els tipus de violències masclistes: l’econòmica, la física, la psicològica i la sexual, i incidir sobretot en la conscienciació amb els joves». Segons les dades del Servei d’Informació i Atenció a les Dones de Figueres, aquest 2020 ja han atès 89 dones, un 22% més d’atencions respecte a l’any anterior.

A LA COMARCA.. El mateix dia 25, a les 12 del migdia a Castelló d’Empúries també es farà la lectura del manifest per commemorar i donar visibilitat a aquesta data i tot el que representa. L’espai escollit serà al costat de la farinera, on s’hi troba el mural de l’artista Sònia Estévez, reforçada amb un haikú de Tatu Lee, pintat expressament per a aquesta jornada. El municipi, a més a més, està executant una campanya a través de les xarxes socials, on diverses donen envien missatges reivindicatius. A Viladamat conviden a tota la ciutadania a fer 1 minut de silenci a les 12 del migdia.

«DIPOSITA AQUÍ EL TEU MASCLISME». Des de fa uns dies diverses escombraries i contenidors de la comarca incorporen unes etiquetes amb la frase «diposita aquí el teu masclisme». Aquesta campanya, impulsada per L’Institut Català de les Dones, pretén reconèixer i desmuntar el masclisme per llençar-lo directament a la paperera. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li