Marea rosa, tsunami solidari

0
2363

La Cursa de la Dona Vila de Figueres va celebrar diumenge la segona edició amb gairebé 4.800 inscrites


 

Com si es tractés d’un cor que en comptes de sang bombeja solidaritat, Figueres i els seus carrers, convertits en artèries d’un rosat intens, van esdevenir diumenge l’escenari de la segona edició de la Cursa de la Dona Vila de Figueres, una prova organitzada pel Grup Iris que va tornar a omplir el carrer per recaptar fons per a la lluita contra el càncer de mama.

L’activitat va resultar desbordant i reeixida, tal com així deixaven entreveure els agitats dies previs, quan des de l’organització es va decidir tancar les inscripcions en arribar a les 4.715 participants per tal d’assegurar la bona logística de l’esdeveniment. De ben segur que la tendència creixent de la prova hauria enfilat el volum de corredores -i caminants- fins a les 5.000, el topall previst enguany, però la Cursa de la Dona figuerenca, segons han recalcat les impulsores en reiterades ocasions, prioritza el bon desenvolupament per davant de qualsevol xifra. Així ha estat i així serà, concreten.

SOLIDARITAT PLURAL. Així doncs, i amb gairebé cinc milers d’improvisades atletes, la marea rosa va iniciar el seu rumb a les deu del matí des del carrer Nou, emplaçament on es va aclamar a l’uníson un compte enrere revestit d’energia i solidaritat i amb un grup de protagonistes d’allò més heterogeni: en aquesta edició, la participant més veterana era una àvia de 93 anys, mentre que la més jove era una nena nascuda al setembre que va recórrer els cinc quilòmetres amb l’ajuda del cotxet.

Corrent o caminant, les protagonistes van anar resseguint el traçat fins a arribar a plaça Catalunya, el punt i final d’un camí altruista que el Grup Iris organitza amb la col·laboració de l’Ajuntament de Figueres, el Club Atletisme Figueres i Valosport.

Malgrat ser una cursa de caire benèfic, i per tant exempta de classificacions i cronòmetres, la primera en arribar va ser Sònia Bassas. Ella es va erigir com una de les 4.715 vencedores de la jornada.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li