Maragall, del vers a la copa

0
1981

El celler Empordàlia de Pau s’ha inspirat en el poema ‘L’Empordà’ del poeta per crear el nou vi Ençà, que es presentarà el 28 de gener a l’Arxiu Joan Maragall


«La sirena se féu un xic ençà i un xic ençà el pastor de la muntanya». Aquestes últimes paraules del poema «L’Empordà» de Joan Maragall carreguen de significat el nou vi del celler Empordàlia, l’Ençà, una elaboració feta amb les varietats tradicionals de l’Empordà, la garnatxa i el samsó. Precisament, les dues varietats s’uneixen per fer referència a la sirena (el mar) i al pastor (les muntanyes), cosa que crea, per tant, un clar homenatge a Maragall i a la terra empordanesa.

El nou vi del celler de Pau té aromes de fruites negres madures, com la cirera i la mora, combinades amb notes d’espècies. En boca, és un vi rodó i ben estructurat que harmonitza amb taules de carn vermella, rostits i carns de caça, i també convida a descobrir els platillos i la cuina dels bolets.

Per donar a conèixer la seva última elaboració, el celler Empordàlia ha escollit l’Arxiu Joan Maragall a Barcelona. En concret, Ençà es presentarà el dimarts 28 de gener, en el marc d’un acte que estarà presidit conjuntament pel president d’Empordàlia, Josep Blanch, i el net del poeta, Pere Maragall, qui ha publicat diversos articles i treballs sobre el seu avi, a més d’haver escrit un estudi biogràfic del poeta. A la presentació, el mateix Maragall parlarà de la relació del seu familiar amb l’Empordà, mentre que el gerent d’Empordàlia, Simon Casanovas, serà l’encarregat de presentar el nou vi.

UNA RELACIÓ ESTRETA. Joan Maragall sempre va tenir una relació especial amb l’Empordà. Un fet, aquest, que queda palès amb el mateix poema anomenat «L’Empordà», on es narra la llegenda entre una sirena i un pastor que es van enamorar i que van decidir trobar-se al pla empordanès, al bell mig d’entre el mar i les muntanyes.

Des del primer moment, el celler local, la unió de petits agricultors de la contrada, ha comptat en aquest projecte amb el suport de l’Arxiu Joan Maragall.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li