Manuel Nuñez: ‘Ho passaran malament, però no crec que hi hagi clubs que desapareguin a causa del coronavirus’

0
1630

El delegat de la Federació Catalana de Futbol a l’Alt Empordà reconeix que «serà complicat», però es mostra optimista perquè hi hagi futbol territorial el curs vinent


Què li transmeten durant aquests dies els clubs de la comarca?
Les sensacions són de molta preocupació, principalment per veure si es pot solucionar la pandèmia del coronavirus, que preocupa molt a tothom. D’altra banda, des del punt de vista esportiu els clubs tenen neguits econòmics, tots en surten tocats i amb problemes, entre altres coses perquè no han acabat de cobrar determinades subvencions. A més, moltes de les entitats no han pogut cobrar les quotes de futbol base, per exemple, i això és un problema perquè molts clubs hi comptaven, amb aquests ingressos.

Creu que la crisi de la Covid-19 provocarà la desaparició de clubs locals?
No crec que hi hagi equips que hagin de desaparèixer arran del coronavirus. Sí que és cert que hi haurà molts clubs que ho passaran malament o molt malament, i hauran de ser imaginatius sobre com poder obtenir els diners que necessiten per poder tirar endavant la temporada. Però hem de pensar, per exemple, que molts dels clubs de la comarca formen part de pobles petits, i entre les ajudes d’uns i altres, o dels mateixos jugadors, que es poden posar a disposició de les entitats i pagar-se la fitxa o una part de la mateixa, poden anar avançant. Això, avui, és el que m’imagino.

Des de la Federació apunten que hi haurà ajuts. De quin tipus?
Sí, des de la Federació Catalana de Futbol hi haurà subvencions, i en aquests moments s’estan perfilant quines quantitats i de quina manera s’aplicaran. D’entrada, ja és segur que la campanya «Tots som un equip» continuarà la temporada vinent i es pagarà tota la temporada actual, mentre que la campanya #Orgullosa, adreçada al futbol practicat per dones, també ampliarà un any més les seves subvencions. Paral·lelament, hi ha altres ajuts que en aquests moments s’estan preparant, però encara falta concretar-los.

L’any vinent podem veure partits de categories territorials jugats a porta tancada?
Ara mateix no m’imagino que en el futbol territorial es jugui sense gent al camp, per poca que sigui. Hem de pensar que són molts els equips que hi ha i tampoc és que la quantitat de persones que sol anar als camps sigui excessiva. A banda, s’ha de tenir en compte un altre aspecte molt important: jugar sense gent al camp també acabaria essent molt complicat perquè els clubs d’aquestes categories subsisteixen en gran manera del que els aficionats consumeixen als seus bars, si això es perd seria un problema considerable.

Preveu partits celebrats amb certa normalitat, doncs?
Serà complicat, però entenc que sí que es podran jugar partits. Ara bé, cal esperar i veure com van transcorrent els fets, això ara mateix és el més bàsic. Un altre tema a banda és el futbol base, ja que en aquest cas estem parlant de menors d’edat i, per aquesta raó, es fa més complicat que no entri gent al terreny de joc. Com dic, però, cal veure com evolucionen els fets.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li