Manteniment a la Casa Forestal

0
649

L’Ajuntament de l’Escala ha destinat 45.000 euros per fer obres a l’immoble i evitar l’entrada d’aigua a la coberta


Una de les icones de la façana marítima de Sant Martí d’Empúries és l’emblemàtic edifici de la Casa Forestal. Ara, en aquest espai s’hi fan obres de manteniment. L’Ajuntament de l’Escala hi ha destinat un pressupost de 45.000 que ja s’està executant.

En concret, s’estan arranjant els tancaments en mal estat. També s’hi va detectar un problema important a la barana original de la terrassa: a la coberta hi entrava aigua. Per evitar danys per pluja o salinitat marina, s’ha decidit consolidar la barana i fer un tractament a la pròpia coberta.

D’ESTIL MODERNISTA. La Casa Forestal, obra de l’arquitecte Josep Reig i Palau, va ser construĂŻda el 1910. La seva funciĂł era allotjar el personal tècnic del projecte de fixaciĂł i repoblaciĂł de les dunes empordaneses, l’aleshores anomenat Servei Hidrològic i Forestal. L’edifici es va bastir sota les ordres del mestre escalenc Miquel Torres i BruguĂ©s, sobre les restes de la muralla grega, romana i medieval. D’estil modernista, la Casa Forestal tĂ© una gran semblança amb la Casa Reig de Vilabertran.

L’edifici, dins l’inventari de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, va ser museu fins que la seva col·lecció es va integrar a la del Museu d’Empúries, l’any 1917. La construcció emblemàtica, a tocar del mar, es troba situada a la finca Duna Litoral de la Generalitat, però l’Ajuntament de l’Escala en té el dret ús.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li