Males condicions climàtiques i de ventilació al local del carrer Sant Pau

0
779

L’actual govern ha ordenat habilitar tres antics espais per reubicar els treballadors dels Serveis Socials


Els treballadors de Serveis Socials de Figueres denuncien les condicions en què treballen al local conegut com l’antic Bingo, al carrer Sant Pau. El servei es va traslladar en aquest punt fa tres anys. L’Ajuntament el va comprar l’any 2015 després de pagar durant cinc anys un lloguer de 5.000 euros mensuals i hi va invertir uns 1,5 milions d’euros en la millora. Passat aquest temps, els treballadors es queixen que tenen zones sense aire condicionat ni calefacció i asseguren que el local tampoc té la ventilació adequada.

Entre les accions que s’han engegat per denunciar la situació, hi ha la de mantenir l’atenció als usuaris de manera telemàtica. De fet, el servei presencial s’havia de reprendre aquest octubre, però no serà així. El personal també assegura que s’ha vist obligat a atendre la ciutadania a les escales exteriors de l’edifici «perquè no s’ha facilitat un punt d’accés alternatiu».

En un comunicat, els treballadors expliquen que tenen «espais sense ventilació, atenent a la població a 32 graus a l’estiu i a 14 a l’hivern, i amb goteres». També denuncien que «les portes estan tancades amb clau, el recinte no disposa de plànol indicant les rutes d’evacuació ni pla d’autoprotecció, i les sortides d’incendis no estan senyalitzades». A més els treballadors afegeixen que el lloc de feina, que ha d’acollir 31 empleats, «no és apte» i compta amb l’afegit que ha d’atendre «moltes persones».

CULPA A L’ANTERIOR GOVERN. El regidor de l’àrea, Jesús Quiroga, diu que l’obra es va recepcionar sense que s’hagués contractat la potència que tocava i que durant tot aquest temps hi ha hagut zones on no funcionava ni l’aire condicionat ni la calefacció. A més, diu que hi ha uns motors que no han funcionat en tres anys i que el local tampoc té la ventilació adequada.

A L’ESPERA DE SOLUCIÓ. L’Ajuntament va encarregar un estudi a l’enginyer municipal per intentar resoldre el problema i ara s’ha contractat la potència que necessita però falta comprovar si el sistema funciona i si «compleix amb la normativa». Si no és així, l’equip de govern estudiarà emprendre accions legals contra l’anterior govern municipal. «No assumiré responsabilitats que no ens corresponen», insisteix Quiroga.

POSSIBLE TRASLLAT. Paral·lelament, s’ha ordenat habilitar tres antics espais on ja hi havia distribuïts els serveis socials municipals. Es tracta dels antics jutjats i els centres cívics de la Creu de la Mà i la Marca de l’Ham. El regidor de Serveis Socials explica que la decisió de deixar a punt les tres antigues seus s’ha pres a l’espera de veure si cal traslladar part del personal.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li