Malbarataments

0
1353

En algun moment els he parlat, benvolguts lectors, sense voler ser exhaustiu ni en la relació dels casos ni tampoc voler-los marejar amb xifres, del seguit de malbarataments que amb els recursos públics que, com tothom ja sap, no es creen del no-res —és a dir, és mentida el que va dir en el seu dia la ministra vicepresidenta del govern espanyol que «el dinero público no es de nadie», sinó que provenen del que les administracions públiques detreuen als ciutadans de les seves butxaques—, ha anat fent al llarg dels darrers anys el nostre Ajuntament, fent menció a les despeses que en la reforma o compra d’edificis s’havien gastat. (Anava a dir invertit, però una inversió té una finalitat de rendibilitat, sigui aquesta directament econòmica o bé social, i no ha estat generalment aquest el cas.) Sense fer cap esforç de memòria ni haver d’anar a la biblioteca i repassar les edicions de la premsa local i provincial, hom recorda la plaça de braus, el Museu del Joguet, la casa Nouvilas, el local del bingo al carrer Sant Pau, Las Vegas, l’Escola de Turisme, el Casino…

Totes aquestes actuacions suposadament fetes amb bones intencions, com a la mili el valor es donava per suposat, perquè per afirmar el contrari s’han de tenir proves contundents.

Per això no tornaré a incidir en el tema, el dels edificis, però sí que m’agradaria fer un altre petit esment de la nul·la rendibilitat, no ja econòmica sinó inclús social o de serveis, que ens ha reportat tot un seguit d’obres a les quals s’han destinat un munt de recursos.

Altra vegada no els vull marejar amb xifres, que tampoc tinc a la mà perquè no em dedico a recopilar-les, jo no soc un periodista d’investigació sinó només un cronista accidental que va configurant el seu repertori a mesura que van apareixent els casos, i per això crec que en farem prou de citar-los, això sí, amb la seva corresponent postil·la.

Em podrien dir quin és el benefici de servei social que hem obtingut els figuerencs en general amb la remodelació, per exemple, dels carrers de la Barceloneta, la Jonquera i Peralada? Facilitar la marxa de vianants per afavorir el comerç? Doncs facin un tomb i veuran els signes del que alguns titllen de decadència figuerenca.

Em podrien dir quin ha estat el benefici de treure de la plaça de l’Escorxador el servei d’aparcament del qual es disposava? Menys atenció al ciutadà, pèrdua d’ingressos per a l’Ajuntament.

S’han apropat a les obres al carrer Fages de Climent? Feien ús d’aquest carrer per circular en auto? Quantes bicicletes o patinets elèctrics han vist circular pel carril bici que ara s’amplia reduint les possibilitats de circulació de cotxes, que es veuran impossibilitats de sortir a l’avinguda Salvador Dalí i obligats a fer tombs amb despesa de paciència, gasolina i incrementant la pol·lució?

Què volen fer al carrer Col·legi, carregar-se les voreres franquistes de metre i mig d’amplada quan hi ha carrers amb altres voreres, no sé si republicanes, per les quals no pot passar ni un cotxet de nen?

En fi… Algú em pot explicar alguna obra, alguna inversió (?) amb la qual aquests ajuntaments hagin afavorit la circulació?

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li