Mal endèmic i de difícil solució

0
3516

L’alcaldessa de Roses reitera que els ajuntaments tenen poc suport en la lluita contra el top manta


 

Ja fa setmanes que els manters estenen massivament la mercaderia al passeig de Roses. Ho fan damunt del carril bici que l’any passat l’Ajuntament va fer pintar per evitar la presència dels venedors ambulants. La mesura no va servir de gaire, per no dir de res. Una temporada més, l’alcaldessa, Montse Mindan, ha declarat: «Veig poc suport en aquest tema però si l’actuació ha de ser municipal farem tot el que estigui a les nostres mans».

Roses continuarà mantenint el carril bici aquesta temporada per evitar la venda ambulant. L’alcaldessa també parla d’un reforç de la seguretat: «Tindrem 10 agents més de temporada d’estiu i contractarem vigilància privada. Això seran 16 efectius més». Mindan destaca que la Policia Local no fa vacances a l’estiu i afegeix: «Nosaltres com a Ajuntament ja no podem fer més». Tot i això, l’alcaldessa està disposada a continuar col·laborant amb el Departament de Comerç de la Generalitat amb la campanya de conscienciació perquè els ciutadans no comprin productes falsificats. Aquesta campanya consisteix en el repartiment de tríptics editats per la Generalitat demanant no comprar al top manta i explicant els riscos que això comporta. D’altra banda, Mindan espera «comptar amb la col·laboració de la resta de cossos de seguretat».

El top manta té també la seva temporalitat. L’any passat a principis de juny es registraven uns 50 manters, una xifra similar a la d’ara. En plena segona quinzena d’agost es va arribar, però, a la xifra de 400 venedors ambulants.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li