Mai és tard per tornar a l’escola

0
896

L’educació com a pilar per aconseguir civisme i respecte en una comunitat. Aquest és un dels objectius del programa que comença aquest dijous al CEIP Pous i Pagès de Figueres, una escola amb la majoria d’alumnat d’ètnia gitana. 35 familiars d’aquests escolars tornaran a classe per aconseguir el graduat d’ESO.
La formació d’aquests adults té diversos objectius. A banda de donar beneficis directes als inscrits, es vol prevenir l’absentisme escolar, incidir positivament en el rendiment escolar dels menors i fomentar les relacions entre família i escola. El regidor de Participació i encarregat del Barri de Sant Joan, Jordi Masquef, declara: “Entenem que l’educació és molt necessària per aconseguir civisme i respecte al marge de la reorganització que es treballa sobre el tema de les 44 cases de l’Agència Catalana de l’Habitatge.”

PERFILS. De moment hi ha 35 persones inscrites en aquest programa pioner a la comarca i que ja s’ha fet en un parell de centres més de Catalunya (a Tarragona i a Lleida). El regidor Jordi Masquef espera, però, que el nombre d’inscrits augmenti. També explica que no es posen terminis per acabar aquests estudis “per no desalentar la gent”. Precisament, es busca motivar i que no hi hagi pressions que puguin portar a l’abandonament del programa. Els inscrits són persones que majoritàriament van deixar els estudis de manera prematura. Un fet que afecta especialment les dones d’ètnia gitana. Els futurs alumnes són persones que estan en situació d’atur i per això podran fer la formació sense problemes. A més d’anar a estudiar al mateix centre que els seus fills o familiars, els horaris podran ser perfectament compatibles. Les classes seran a la tarda _de tres a cinc_ i acabaran a la mateixa hora que les dels alumnes del Pous i Pagès.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li