Maçanet llueix l’auge del futbolgolf

0
980

 Els qui primer van conjugar la tècnica del futbol i l’estratègia del golf van ser els suecs cap allà als anys vuitanta. En aquell moment, potser sense ser-ne del tot conscients, els escandinaus van cimentar l’existència d’un nou esport, el futbolgolf, una disciplina que des de llavors ha anat evolucionant aferrada a una organització, la World Footballgolf Association, capficada a organitzar campionats europeus i mundials amb l’afany de divulgar una modalitat cada vegada més creixent.
Un d’aquests esdeveniments esportius és l’Spanish Open que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Maçanet de Cabrenys, una prova que ha arribat encerclada de rècord: enguany hi ha hagut més participants que mai –un total de 110: 75 homes i 35 dones– i més nacionalitats –una desena, entre les quals suecs, danesos, francesos, alemanys, noruecs, txecs i ucraïnesos. “Cada vegada aquest esport està traient el cap amb més força”, assenyala Maria Valls, sòcia del Futbolgolf Maçanet de Cabrenys, l’únic camp federat de Catalunya i Espanya.
La d’aquest 2016, edició que s’han emportat el danès Bent Sandfeld i la noruega Ane Bjerke, ha estat la vuitena vegada que l’esdeveniment s’ha celebrat a Maçanet, una trajectòria que ha caminat en paral·lel a l’arrelament progressiu d’aquest esport a les contrades. “És un esport en auge, cada vegada hi ha més gent de l’Empordà que el coneix i ve sovint fins aquí”, assenyala Harry Dreher, membre també del club de futbolgolf maçanetenc.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li