Maçanet i el futbolgolf, d’aniversari

0
2935

El camp de la localitat alt-empordanesa, l’única instal·lació d’aquest tipus homologada a Espanya, ha acollit el 10è Open


 

L’únic camp de futbolgolf homologat a Espanya és a Maçanet de Cabrenys. Aquesta circumstància ha fet que el petit poble alt-empordanès s’hagi convertit en tot un referent estatal d’aquest esport i, de retruc, en l’epicentre de campionats de primer nivell, fins i tot un Mundial, que es va dur a terme el 2010.

El darrer cas que justifica la rellevància d’aquesta instal·lació ha tingut lloc el cap de setmana passat, quan Maçanet ha acollit l’Open d’Espanya, l’última prova d’un circuit europeu que ja ha passat per Àustria, el Regne Unit, la República Txeca, Finlàndia, Dinamarca i Alemanya.

En total, fins a terres alt-empordaneses s’hi han aproximat més d’un centenar de jugadors i jugadores procedents d’11 països diferents. Tots ells han participat en un esdeveniment especial, ja que enguany era el desè aniversari de l’Open. «Ja fa 9 anys que vam obrir el camp de futbolgolf, tot i que ja hem celebrat 10 Opens. Ara, la tendència és a l’alça, molta gent ve a practicar aquest esport, sobretot durant els últims 3 anys», diu Maria Valls, sòcia del Futbolgolf Maçanet de Cabrenys.

Les instal·lacions maçanetenques, que compten amb 18 forats repartits en un bonic paratge, han rebut guardons i distincions dins i fora de les nostres fronteres. L’any passat, per exemple, la World Footballgolf Association va lliurar un premi al camp empordanès distingint-lo com un dels millors espais del continent per a la pràctica d’aquest esport. «És un camp molt bonic i també molt tècnic, això fa que hi vingui cada cop més gent: des de practicants habituals fins a escoles, empreses o persones que celebren un aniversari o algun acte d’aquestes característiques», diu Valls.

ELS RESULTATS. En matèria esportiva, els vencedors de l’Open en categoria individual van ser el danès Bent Seinfeld i la sueca Caisa Edvinges. El jugador de Vilatenim Pere Vilarrodá, que forma part del Club Futbolgolf Catalunya, també va pujar el podi després d’obtenir una meritòria segona posició. Pel que fa a la categoria de dobles, l’equip suec es va imposar en categoria femenina i en nois va guanyar un combinat format per un participant danès i un altre d’alemany.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li