Luismi Martínez: «Hem d’aspirar a tenir la selecció empordanesa»

0
1644

Martínez, que lidera la candidatura ‘Nous Temps per a la Unió’ a la presidència de la Unió Esportiva Figueres, defineix el futbol base com «el veritable tresor» del club


 

Nous Temps per a la Unió vindria a ser un eufemisme de revolució?
No vol dir revolució, sinó canvi. Els temps passen i t’has d’adaptar a les noves circumstàncies. Nosaltres ens hem d’adaptar a la realitat de la Unió Esportiva Figueres actual. Per exemple, ara tenim un problema en l’àmbit esportiu i ens hi hem d’adaptar, és a dir, són nous temps perquè hi hagi un projecte esportiu realista, que toqui de peus a terra però que també ens permeti somiar. Estem convençuts que hi ha una trentena de jugadors de l’Empordà que són perfectament recuperables per jugar a casa seva. Hem de recuperar tot aquest capital esportiu perquè és molt potent, estem segurs que amb els empordanesos que hi ha podríem tenir un equip per estar a Tercera i amb aspiracions d’ascendir a Segona B. Hem d’aspirar a tenir la selecció empordanesa.

Tenen el projecte esportiu lligat, a hores d’ara?
Com no pot ser de cap altra manera ja hem parlat amb diversos tècnics, tots en actiu, entrenadors de primer nivell que coneixen l’entitat. El nostre propòsit és que vingui a entrenar el Figueres gent que ja conegui el club, que tingui l’ADN de la Unió. Els primers contactes ja estan fets i hem d’esperar a veure què passa a les eleccions, però tenim un pla A, B i C. No volem esperar al mes de juny a fer l’equip, s’ha de fer a l’abril, amb temps.

La situació del futur tècnic també s’extrapola a la futura plantilla?
Ara mateix tenim un primer equip amb molts jugadors que són unionistes, que formen part de la casa. Aquest equip el que necessita és reforçar-se amb aquests empordanesos que corren pel món. No volem una revolució traumàtica, hi ha gent que ha demostrat que és molt vàlida i altres que han demostrat que el Figueres no és el seu lloc.

Més enllà del primer equip hi ha el futbol base.
És el veritable tresor de la Unió, aquestes més de 200 famílies són l’ànima, el múscul i la sang del club. Hem deixat de ser un referent en el futbol base de la comarca i per això hem de lluitar per tenir els millors entrenadors del territori, tècnics que formin futbolistes que són persones i persones que volen ser futbolistes. És per això que posem al capdavant una persona tan important en el futbol base de la comarca com és en Pere Cantenys, que té un programa que ha de servir per gestionar els equips des dels caganius fins al primer equip. En Pere és la millor persona que hi ha a l’Empordà per cuidar el planter.

Com definiria la seva candidatura?
Som gent transversal al cent per cent: d’ideologies, d’estatus socials i de professions. L’única cosa que tenim en comú és que som uns enamorats de la Unió, sigui perquè alguns hi han jugat, perquè alguns són patrocinadors… Són persones que s’estimen la Unió i que hi volen destinar moltes hores desinteressadament.

El vessant social és el vostre pilar?
Sí, però lligat amb el futbol base. De totes maneres, tenim una taula de vuit potes, si en treus una la taula s’aguanta, però tremolarà. Per nosaltres totes les potes són importants: des de posar ordre als estatuts, que ara no són vàlids, fins a tenir un equip de discapacitats que se senti part de la Unió o establir un bon contacte amb els socis, els pares –a qui s’ha de cuidar molt– o amb els patrocinadors, entitats i empreses. S’ha d’eixamplar la base social perquè sigui la base econòmica del primer equip. S’ha de mantenir i treballar el tema dels patrocinadors.

Com és el seu projecte econòmic?
Un projecte realista. En cas de guanyar les eleccions, demanarem una auditoria per veure quants diners hi ha i, sobretot, si hi ha deute. Aquí tothom diu que l’economia està sanejada, però això no es veu reflectit al camp. A partir d’aquí, sabent els diners que hi ha, veurem com es poden distribuir i, en el cas de l’àmbit esportiu, farem un projecte interessant amb els millors jugadors de la comarca que puguin venir i amb algun reforç de fora que marqui la diferència.

Les dues candidatures són dos models antagònics?
Partim de la base que tots som unionistes i que volem el millor per al club. A partir d’aquí, crec que el nostre model pot arreglar moltes de les coses que ara s’estan fent malament. Això no sé si és antagònic o no, el que sí sé és que millora el que hi ha. La nostra és una proposta avançada de gestió que millora la que hi ha i amplia el catàleg de serveis als socis i als pares. No diré que siguin propostes antagòniques, diré que discrepen entre elles.

Quina relació ha de tenir el Figueres amb els clubs de la comarca?
El Figueres ha de ser el germà gran que ofereix la mà per anar tots junts. El club ha de brindar aquesta mà perquè els altres clubs de la comarca se l’estimin. De fet, el respecte es guanya estimant i fent-te estimar.

Com veu la relació entre l’entitat i la ciutat?
Hi ha manca d’interès. És una llàstima que l’any del centenari, que hauria de servir per parlar de la Unió arreu, no s’hagi festejat com es mereix. Hi ha pobles del voltant, com Llers o Llançà, que l’han celebrat amb molta més passió. Hem de treballar per recuperar totes les generacions de Figueres, de la comarca i de la província que en algun moment de la seva vida han tingut un tast d’estima i amor pel nostre club.

Què suposen aquestes eleccions?
Que hi hagi gent que vulgui participar en unes eleccions és bo pel club i per la ciutat, perquè significa que hi ha gent que es preocupa per la Unió.

Com s’imagina la Unió del futur?
Si guanyem, crec que la Unió, amb sis anys, estarà amb un futbol base fort, potent i referent a la comarca; amb un primer equip amb moltes possibilitats d’estar a Segona B i havent recuperat molta massa social.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li