L’oposició força un canvi a les ordenances de cara al 2019

0
1476

PSC, C’s, PP, CExF i els regidors no adscrits van proposar una modificació que, entre altres, inclou una rebaixa de l’IBI


 

Els grups municipals del PSC, C’s, PP, Compromís i els regidors no adscrits de l’Ajuntament de Figueres han forçat un canvi de les ordenances municipals que havia proposat el govern del PDeCAT (amb només 5 dels 21 edils del plenari). La modificació inclou una rebaixa del 5% de l’impost sobre béns immobles (IBI), i també incloure bonificacions als propietaris que posin els seus pisos buits a la borsa d’habitatge social (passant del 95% previst al 60%), bonificacions del 5% en el pagament de rebuts d’IBI anticipats i domiciliats, o una rebaixa a l’impost sobre els vehicles per als models híbrids, entre altres. Es va aprovar durant el Ple extraordinari que va tenir lloc dijous al vespre amb els vots favorables dels grups que van proposar el canvi, el vot contrari d’ERC i el PDeCAT, i l’abstenció de la CUP.

Gran part de l’oposició havia reclamat a principis de mes un Ple extraordinari per debatre la seva proposta, després que l’equip de govern anunciés que congelava les taxes i els impostos sense, asseguren, una negociació prèvia. Inicialment, la sessió estava prevista per al 9 de novembre, però es va posposar al·legant falta de documentació. Aquest retard implica que els canvis ja no es podran aplicar el 2018, sinó que tindran vigència a partir del 2019. L’alcaldessa, Marta Felip, va alertar durant el Ple que la mesura pot posar en perill les finances municipals, i va assegurar que només amb la congelació prevista ja hi haurà un descens en els ingressos d’1,7 milions d’euros.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li