L’oposició de Llançà surt del ple dels pressupostos

0
1392

ERC i APL critiquen que l’equip de govern no hagi acceptat cap de les al·legacions que van presentar i acusen PDeCAT i PSC de “segrestar políticament l’Ajuntament”


Els quatre regidors de l’oposició de l’Ajuntament de Llançà (tres d’ERC i un d’APL) van abandonar dijous el ple extraordinari que tenia l’aprovació definitiva dels pressupostos del 2017 com a únic punt de l’ordre del dia. Ho van fer en senyal de protesta perquè l’actual equip de govern (format pel PDeCAT i el PSC) no ha acceptat cap de les al·legacions que hi havien presentat. Creuen que els arguments del govern són “un gest d’hostilitat”, i els demanen “uns mínims de col·laboració”.

“Insinuar que cap de les nostres set al·legacions no s’ajusten a l’article 170.2 de la Llei reguladora d’hisendes locals, sense especificar cap motiu ni matisar cap de les contradiccions de què se’ns acusa és l’intent més covard d’assentar un precedent per evitar qualsevol debat polític entre govern i oposició d’aquest ajuntament”, va dir el portaveu d’ERC, Guillem Cusí, que va afegir: “Fer-nos creure que el debat polític és quelcom eludible o indesitjable només pot voler dir dues coses: que s’és un cínic o que s’és un ignorant.”

Dimarts, després de la sessió informativa, l’oposició ja havia acusat l’equip de govern “de voler segrestar políticament l’Ajuntament”. “El fet de no tan sols haver-les acceptat, sinó d’haver-ho fet de manera ridícula, penosa i vergonyant, respon al fet que l’actual govern pretén fer creure que res del que hi ha als seus pressupostos té intencionalitat política, que estem invalidats per qüestionar políticament les seves inversions i gestions pressupostàries, i que pot tapar la boca de l’oposició per caprici”, havia dit Cusí.

En les al·legacions, ERC qüestionava diversos projectes i demanava que no s’incrementi el capítol d’ingressos procedents de crèdits perquè les inversions no són prou prioritàries, entre d’altres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li