L’oposició alerta del desnivell al carrer Damas Calvet després de l’asfaltatge

0
1420

JxF demana al govern que no «demori» la comunicació amb Foment per demanar la sortida oest de l’AP-7


Els problemes al carrer Damas Calvet sembla que no acaben. El vial es va tornar a obrir al trànsit fa un parell de setmanes, un cop es van acabar els treballs d’asfaltatge, però poc després van tornar les queixes. En el ple de la setmana passada el portaveu de Junts per Figueres, Jordi Masquef, va alertar al govern del «sot sense senyalitzar entre el nou asfaltatge i el vell, a 30 metres de la carretera d’Olot». Masquef va demanar que se senyalitzés el desnivell «perquè molts conductors s’hi han deixat part de la zona inferior del cotxe».

El vicealcalde, Pere Casellas, va respondre al prec dient que «ja ho mirarem, però ja sabem que l’empresa ens causa els problemes que ens causa». Casellas es referia a l’adjudicatària TEX Ampurdan, que ja ha estat sancionada amb 8.000 euros pel retard dels treballs. La mateixa empresa va presentar recursos contra les penalitzacions però la Junta de Govern Local els va desestimar. Pel que fa al final de l’obra a Damas Calvet, de moment l’Ajuntament ha posat la senyalització perquè no es passi de pressa pel ressalt mal executat. Aquesta irregularitat ja estava inclosa en el projecte però s’ha fet massa pronunciada i per això ha ocasionat problemes a alguns vehicles.

Les obres al carrer Damas Calvet van començar a mitjans de setembre i gairebé cinc mesos després encara no s’han acabat. Ara falten detalls com la senyalització.

LA SORTIDA OEST DE L’AP-7. En un altre prec, també de l’oposició, es va demanar per l’estat de la comunicació amb el Ministeri de Foment sobre la sortida oest de l’AP-7. Junts per Figueres va presentar una moció el passat mes de novembre perquè es fessin les gestions necessàries amb el Ministeri per reclamar aquesta sortida de l’autopista. El Ministeri ha tret a concurs l’elaboració d’un estudi sobre el trànsit d’aquesta autopista i ho fa abans que acabi la concessió que té Abertis sobre la via i que finalitzarà el 2021.
El regidor d’Urbanisme, Xavier Amiel, va informar que s’han reunit amb la conselleria de Territori i Sostenibilitat per abordar el tema i que s’està «a l’espera d’elaborar una estratègia conjunta amb l’Ajuntament de Vilafant, no només per la sortida oest de l’autopista, sinó per tot l’entorn del sector oest, que inclou el voltant de l’estació de l’AVE».

Després de les explicacions d’Amiel, el regidor de JxF, Carles Arbolí, va insistir que «no es demori la comunicació amb Foment perquè hi ha el procés de licitació obert i s’estan rebent les peticions del territori». Arbolí va insistir en la importància de tenir aquesta sortida. Va assenyalar: «Ens hi juguem la mobilitat».

Caldrà veure quan es produeix la reunió que, de ben segur, haurà de tractar moltes qüestions sobre la ciutat i el seu entorn. L’alcaldessa, Agnès Lladó, també va intervenir sobre el tema i va dir: «Fins ara no hi havia Govern espanyol i ara ja tenim hora sol·licitada amb el Ministeri de Foment».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li