L’Òpera torna a Figueres amb el clàssic de Gioacchino Rossini ‘Il barbiere di Siviglia’

0
806

Una representació que arribarà de la mà de la Fundació Òpera Catalunya, sota la direcció d’escena d’en Pau Monterde i Miquel Gorriz com a director assistent


Aquest diumenge a les set del vespre l’escenari del Teatre Jardí acollirà la nova versió d’Il barbiere di Siviglia, de Gioacchino Rossini. Un dels clàssics més reeixits en la història de l’òpera i que trenca amb els més de deu anys de sequera sense funcions d’òpera de gran format a Figueres.

Una representació que arribarà de la mà de la Fundació Òpera Catalunya, sota la direcció d’escena d’en Pau Monterde i Miquel Gorriz com a director assistent. La direcció musical correrà a càrrec del director musical de la FOC, el mestre Daniel Gil de Tejada. La producció anirà acompanyada de l’Orquestra Simfònica del Vallès i del Cor dels Amics de l’Òpera de Sabadell, i la direcció artística de la producció i el projecte de Mirna Lacambra.

EL BARBER DE SEVILLA. Basada en la comèdia homònima que Pierre Beaumarchais va escriure el 1775, l’acció és situa a Sevilla, a finals del segle XVII. Rosina, una noia bella i òrfena, es troba privada de llibertat. El seu tutor la té tancada a casa i només la deixa sortir per anar a missa. Rosina, però, està enamorada d’un jove comte que farà tot el que estigui a les seves mans per acostar-s’hi i intentar casar-s’hi. Un romanç, però, que no està lliure d’entrebancs, encapçalats pel Dottor Bartolo i alhora contrarestats per Fígaro.

REPARTIMENT. La interpretació comptarà amb el baríton César San Martin en el paper de Fígaro, la soprano valenciana Carmen Romeu serà Rosina, el jove tenor colombià Pablo Martínez en el paper de comte d’Almaviva, i el baríton argentí d’àmplia formació Fernando Álvarez serà el Dottor Bartolo. Finalment el baix Jeroboam Tejera en el paper de Don Basilio i la soprano barcelonina Eugènia Montenegro serà Berta.

EN GIRA. La representació del Teatre El Jardí forma part de les 11 funcions que l’òpera realitzarà a nou ciutats catalanes (Sabadell, Reus, Figueres, Lleida, Manresa, Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Lleida i Tarragona) entre els mesos d’octubre i novembre.

El director general de la fundació, Òscar Lanuza, destaca que aquesta formula els permet complir un dels objectius de la Fundació Òpera a Catalunya «quan ens vam constituir com a Fundació ens vam proposar reforçar la presència arreu del territori, i treballem en aquest camí».

De moment ja s’han representat les primeres actuacions amb una molt bona resposta del públic al Teatre La Faràndula de Sabadell, i les previsions per a les properes posades en escena són bones.

LOCALITATS. Les entrades es poden adquirir a través de la pàgina web www.figueresaescena.koobin.com, o bé a les taquilles del Teatre El Jardí els dijous, entre les 19 i les 21 h.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li