L’Oncolliga apropa el servei d’estètica oncològica als pacients de l’Alt Empordà

0
1099

Una especialista tracta malalts per minimitzar els efectes que els tractaments provoquen a la pell i a les mucoses


Prevenir i minimitzar els efectes secundaris que els tractaments oncològics tenen sobre la pell i les mucoses dels malalts, especialment de les dones, és el principal objectiu del servei d’Estètica Oncològica Integral que la Fundació Oncolliga Girona ha portat recentment a l’Hospital de Figueres. El recurs es va posar en marxa a Girona i a Olot fa un any i mig; i ara, gràcies als diners recaptats en les dues últimes edicions de l’Oncobike, s’ha pogut estendre a tota la demarcació.

La toxicitat de la pell, les mucoses seques (bucals, vaginals…), la hipersensibilitat al sol, l’acne o la coïssor són alguns dels efectes secundaris de la quimioteràpia o la radioteràpia. Tots ells són transitoris, però arriben a ser molt molestos. Per això s’ha posat en marxa aquest servei, que vol minimitzar-los perquè els malalts guanyin qualitat de vida i benestar i, de retruc, millorin també el seu estat anímic.

El servei, que és totalment gratuït, consta de sis sessions d’una hora de durada, amb una periodicitat mensual. El programa va a càrrec de Núria Izquierdo, una especialista en estètica oncològica que cada dimarts (matí i tarda) es desplaça fins al centre sociosanitari Bernat Jaume per atendre els malalts que es tracten a l’Hospital de Figueres.

ONCOBIKE SOLIDÀRIA. El servei es finança amb els donatius recaptats a l’Oncobike, una cursa de BTT per equips que organitza l’Oncolliga amb la col·laboració del Club Ciclista Sant Gregori, l’associació Cingles de la Llémena i els ajuntaments de la Mancomunitat de la Vall de Llémena. La cursa es fa des del 2016. En les dues primeres edicions, els diners recollits es van destinar a reformar i actualitzar dos llars-residència per a malalts de càncer i familiars, i des del 2018 es destinen al servei d’Estètica Oncològica Integral.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li