L’ombra del tancament planeja sobre el cine Las Vegas pels problemes financers

0
2228

L’Ajuntament nega que treballi per recuperar la subvenció però afegeix que vetllarà perquè el cinema trobi una solució


Preocupació entre els treballadors del cinema Las Vegas pels problemes amb les nòmines. La setmana passada els empleats anunciaven que no havien cobrat el sou del setembre i les sales no van obrir dimarts per falta de personal. Ja fa temps que la situació financera del cinema no és bona i des de fa mesos s’han anat acumulant impagaments que a l’estiu van quedar saldats. A tot això s’hi afegeixen problemes com els derivats amb la seguretat social i la pèrdua, fa uns dies, de la subvenció anual de 25.000 euros de l’Ajuntament de Figueres.

Pel que fa a l’ajut del consistori, en el darrer ple el govern va argumentar que desconeixien l’objecte de la subvenció de 25.000 euros i que no s’havia pogut contactar amb l’empresa gestora perquè en donés detalls.

VENTURA PONS. L’alcaldessa, Agnès Lladó, es va reunir la setmana passada amb el promotor del cinema Las Vegas, el cineasta Ventura Pons. De la trobada poc o gairebé res n’ha transcendit. Fonts del consistori asseguren que es tracta d’una empresa privada amb una situació determinada però que no correspon a l’Ajuntament donar detall de la seva situació. Tot i això, s’afirma que es vetllarà perquè hi hagi una solució. En un comunicat, el govern de Figueres diu que confia que l’equipament «pugui trobar les solucions jurídiques i econòmiques necessàries per a la seva continuïtat». Així mateix, es desmenteix que es treballi per la recuperació de la subvenció de 25.000 euros.

LA INAUGURACIÓ. El carrer Sant Pau es va convertir en un escenari a l’estil Hollywood el 6 d’abril de l’any passat. Va ser durant la inauguració que celebrava la reobertura dels cinemes tancats durant gairebé 20 anys. Es va aprofitar per fer l’estrena mundial de la pel·lícula Miss Dalí de Ventura Pons. Aquella reobertura va ser celebrada a la ciutat però l’anterior govern també va prendre algunes decisions que van causar polèmica. L’Ajuntament va destinar 350.000 euros a la rehabilitació, el cinema va obrir a cuitacorrents sense que les obres s’haguessin acabat i la inauguració es va fer amb una llicència especial perquè no hi havia tots els permisos. La llum provenia d’un generador elèctric. Dies després, la Guàrdia Urbana va aixecar acta perquè el permís definitiu encara no existia i des d’aleshores hi ha hagut cert hermetisme amb la situació real de l’equipament. Sí que era evident que l’afluència de públic no era l’esperada. Cal veure com evolucionarà tot en un immoble sobre el qual l’Ajuntament té una opció de compra d’1 M€. L’equip de govern actual ha deixat clar que no es planteja adquirir-lo però la ciutat hi ha invertit una xifra important de diners públics.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li