L’Olivar Gran podrà ocupar el segon pis de l’Escola d’Hostaleria el tercer trimestre

0
2214

Els serveis de Promoció Econòmica traslladaran la seva seu als Caputxins en un termini màxim de dos mesos


 

Les obres de l’última fase del convent dels Caputxins, que han de permetre traslladar els serveis de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Figueres i, de retruc, descongestionar l’Institut Olivar Gran i l’edifici dels Serveis Educatius de l’Alt Empordà, estan encarant la recta final. Tal com explica el regidor de Promoció Econòmica, Manuel Toro, els treballs estan pendents «d’algunes finalitzacions»: «És una qüestió que no depèn de nosaltres, sinó del contractista que està fent les obres», assegura Toro. Però ja s’atreveix a avançar terminis: d’aquí a un mes i mig o dos mesos les tasques es podran donar per acabades.

Aleshores els serveis de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, que ara treballen al primer pis de l’edifici de l’Escola d’Hostaleria (a l’avinguda M. Àngels Anglada), es podran traslladar a la nova seu. I l’espai que ocupen actualment s’alliberarà i se cedirà a l’Institut Olivar Gran, que segons Toro «el necessita urgentment».

El director del centre educatiu, Rafa González, detalla que s’hi habilitaran quatre aules i espais per a reunions i per al professorat. I s’hi faran les classes teòriques dels cicles formatius d’hostaleria i turisme. Aquest curs l’institut imparteix els graus mitjans de Cuina i Gastronomia, de Serveis en Restauració, i de Forneria, Pastisseria i Confiteria; i per primer cop, també el grau superior en Direcció de Cuina. Un augment de l’oferta formativa que ha acabat de saturar l’institut.

«Com que hem augmentat els cicles i al centre no hi ha prou espai perquè hi ha els alumnes d’ESO, hem anat ocupant espais del Servei Educatiu», explica González, que afegeix que quan s’alliberi l’espai de l’Escola d’Hostaleria el trasllat serà immediat.

CAPUTXINS POLIVALENTS. Emmarcada en el Pla de rehabilitació del centre històric de Figueres, la restauració de l’antic convent dels Caputxins -ubicat al carrer Rec Arnau- va començar l’any 2009 amb el projecte que va permetre adequar-hi l’auditori. L’equipament es va inaugurar el 2015, i el 2016 s’hi va instal·lar la graderia retràctil que permet optimitzar els usos i l’espai en general.

Posteriorment s’hi va fer una tercera fase, que va permetre recuperar l’antic claustre, una sala polivalent i diversos despatxos. Les obres van acabar a principis del 2017, i a l’agost d’aquell mateix any es va aprovar inicialment la quarta i última fase del projecte.

Les obres, que es van adjudicar per 595.840 euros, van començar el juliol del 2018 i s’han centrat en tres punts: els accessos principals (amb l’adequació del jardí i la rampa lateral que donen pas a l’entrada de l’edifici annex unit l’auditori), la rehabilitació de la façana de l’edifici situada al corriol dels Caputxins (on hi ha l’entrada a l’edifici que acull l’oficina del Pla de barris, sales polivalents i altres serveis municipals) i l’adequació de les instal·lacions interiors d’aquest edifici, que són les que acolliran l’Àrea de Promoció Econòmica, així com aules de formació i dues sales polivalents.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li