L’Oli de l’Empordà, «de molta qualitat»

0
991

La DOP Oli de l’Empordà presentarà la nova collita d’enguany aquest dissabte a la plaça Catalunya de Figueres


 

Menys producció, però de gran qualitat. Aquest és l’auguri que llancen des de la Denominació d’Origen Protegit (DOP) Oli de l’Empordà pel que fa a la collita d’enguany. Una collita que enguany ha arribat més aviat del compte, tal com assenyala el president del col·lectiu, Simon Casanovas: «Cada any la collita d’olives comença al novembre, però aquest any s’ha avançat i es va començar a principis d’octubre per la calor».

En aquest sentit, la falta de pluges a les comarques gironines d’enguany ha provocat que la collita d’olives sigui un 30% i en alguns casos fins a un 40% inferior que en temporades normals. Això és així perquè al maig, quan les oliveres feien el quallat del fruit, va ser una època d’una sequera persistent que es va allargar fins al setembre i les olives han quedat petites. No obstant això, des de la DOP Oli de l’Empordà apunten que el descens de producció no afectarà del tot als quilos totals, «ja que el rendiment de l’oliva és superior a altres anys perquè el fruit no ha acumulat aigua».

LA PRESENTACIÓ, DISSABTE. La presentació de l’oli de la nova collita tindrà lloc aquest dissabte, 4 de desembre, a la plaça Catalunya de Figueres. Així, durant tot el matí s’hi instal·larà un espai per a donar a conèixer la collita d’enguany, a més de poder tastar i adquirir l’oli directament dels productors que integren aquesta denominació: Empordàlia, Masetplana, Trull Ylla, Serraferran, Mas Auró i Celler Cooperatiu d’Espolla.

El tast es farà acompanyat amb «Bombons de pa amb oli» elaborats amb És Farina de Girona i oli verge extra de la DOP Oli de l’Empordà, pels Flequers Artesans de les Comarques Gironines. A més, les persones que s’apropin a l’espai també podran gaudir, al migdia, de l’obra de teatre Els Pànids i l’oli, un espectacle per a tots els públics.

El col·lectiu gastronòmic Cuina del Vent apadrinarà durant l’acte la nova collita, i per promocionar-la es podrà trobar del 4 al 31 de desembre ales restaurants adherits al col·lectiu. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li