Lola Ventós dissenyarà el cartell de Fires

0
781

L’artista, pedagoga i creadora figuerenca ha rebut l’encàrrec d’aquest any i la voluntat és fer un reconeixement a les dones artistes de la ciutat


Comencen a saber-se detalls re­la­cionats amb les Fires i Fes­tes de la Santa Creu. De moment, una de les coses que ha transcendit és l’au­toria del cartell d’aquest any. L’encarregada de dissenyar-lo serà Lola Ventós.

Ventós va néixer a Figueres el 1966. Artista, pedagoga i creadora, ha regentat durant 15 anys la galeria d’art Ventós de Figueres, on a banda de l’espai expositiu, hi va fer néixer i créixer una escola de pintura per a infants, els quals s’hi se sentien com a casa perquè podien expressar-se lliurement. Ventós va abaixar la persiana el passat setembre, amb una exposició, per primer cop, de la seva pròpia obra i un mercat benèfic. Ventós explica que ha rebut amb molta il·lusió aquest encàrrec de dissenyar el cartell de Fires i Festes i diu que «m’agrada l’art que va ple de missatge que genera consciència i reaccions emocionals i recordo que des que tinc tres anys sempre he tingut un llapis a la mà».

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha declarat: «És un orgull que Ventós hagi acceptat la nostra proposta de dissenyar el cartell de Fires. La ciutat reconeix la tasca de la Lola, una dona que ha demostrat el seu compromís amb la cultura i l’art empordanès, i que ha treballat sempre de manera inclusiva arribant a moltíssima gent, sobretot a molts infants i joves que han descobert la passió per l’art de la seva mà».

Les Fires i Festes de la Santa Creu se celebraran del 28 d’abril al 30 de maig. Setmanes abans se sol fer públic el cartell, en una presentació que es converteix en el compte enrere per a l’esdeveniment. La imatge del cartell és important perquè es converteix en un element gràfic que passa a ser històric de la ciutat. En darreres edicions s’han fet exposicions dels cartells de la Santa Creu.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li