L’Observatori d’Albanyà treballarà amb la NASA

0
1684

Després de mesos d’estudi, l’Observatori ha estat capaç de refinar el període orbital de Qatar-3b, un planeta fora del sistema solar de la mida de Júpiter, on un any dura poc més de 2 dies


 

Un any i mig després de la seva inauguració, l’Observatori Astronòmic Albanyà ha publicat aquest mes de desembre la seva primera investigació científica. Després de mesos d’estudi, l’Observatori ha estat capaç de refinar el període orbital de Qatar-3b, un planeta fora del sistema solar de la mida de Júpiter, on un any dura poc més de 2 dies.

La publicació, feta a la prestigiosa revista Astronomy & Astrophysics, ha estat coordinada per Matthias Mallon, del Leibniz-Institut d’Astrofísica de Potsdam, i recull aportacions de 35 investigadors de diversos centres de 15 països diferents, entre els quals hi ha l’Institut de Ciències de l’Espai. Pere Guerra, director de l’Observatori Astronòmic Albanyà i coautor en aquesta publicació, declara: «Vivim una època daurada per a la investigació exoplanetària. Avui en dia, ja s’han confirmat més de 3.900 mons més enllà del sistema solar. Esperem que, amb la missió TESS de la NASA, aquest nombre s’elevi a més de 5.000 en els propers mesos».

A partir del març, l’Observatori d’Albanyà es convertirà en el primer centre de Catalunya a col·laborar amb el programa d’observacions de seguiment de la nau espacial TESS de la NASA. Guerra assegura que estan «entusiasmats» per aquesta oportunitat que els ofereix la NASA.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li