Llum verda del Procicat a la represa de la Primera Catalana

0
655

La Comissió de clubs catalans de Primera han demanat una sèrie d’aclariments a la Federació: entre altres, les entitats esportives sol·liciten que si un club opta per no jugar el que resta de la temporada actual «no hi hagi cap penalització esportiva ni econòmica»


La Primera Catalana, categoria on militen la Jonquera i l’Escala, es podria reprendre en les properes setmanes. Si més no, així ho va anunciar la setmana passada el Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat), que va determinar donar llum verda a les competicions que donen accés a competicions estatals —en el cas de Primera Catalana, el bitllet per jugar a Tercera Divisió—.

Malgrat aquesta decisió, que segons va destacar el secretari de Salut, Marc Ramentol, té l’objectiu de «mantenir la vitalitat de l’esport català», la Federació Catalana de Futbol encara no té clar quan tornarà la lliga, tot i que una opció ferma podria ser el darrer cap de setmana d’aquest febrer, i a priori mantindria el format i el calendari de la primera fase de la competició, que ja s’havia iniciat a l’octubre amb la celebració de dos partits. Així doncs, i si el retorn es fa d’aquesta manera, el campionat finalitzaria al final d’aquesta lliga i, per tant, els ascensos i els descensos s’haurien de decidir en aquests partits, sense l’opció d’una segona fase, tal com estava previst a l’inici de temporada.

POSICIONAMENT. D’altra banda, la Comissió de clubs catalans de Primera han demanat una sèrie d’aclariments a la Federació. Entre altres, les entitats esportives demanen que si un club opta per no jugar el que resta de la temporada actual «no hi hagi cap penalització esportiva ni econòmica»; que només es jugui durant els caps de setmana; l’extensió horària del toc de queda, o rebre les mateixes prestacions en controls PCR que en categories estatals.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li