Llum verda a una nova línia elèctrica entre Lladó i Cistella

0
1915

Es connectaran els dos nuclis, que ara tenen línies independents, per evitar que es quedin sense subministrament


 

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha emès un informe ambiental favorable sobre el Pla especial urbanístic autònom de la nova línia elèctrica prevista entre Lladó i Cistella. Una línia que travessarà terrenys de la serra del Mig, camps de Mas Bauma i les cotes més baixes de la serra d’en Clotes.

El projecte, promogut per Agri-Energia Elèctrica, SA, té com a objectiu evitar que els nuclis d’aquests dos municipis pateixin interrupcions del subministrament elèctric perquè cadascun disposa d’una sola línia. Per aconseguir-ho, preveuen connectar les dues poblacions amb una sola línia de 2,7 km, 25 volts de tensió i un únic circuit (que connectarà la línia del serrat del mig, a Lladó, amb un transformador al Mas Brunsó, a Cistella).

El document incorpora diverses mesures per garantir la compatibilitat de la nova xarxa amb la protecció del medi. La nova línia se situarà en una zona de protecció per a l’avifauna; l’estructura dels suports evitarà l’electrocució i la col·lisió de les aus, i s’aïllaran els ponts i altres elements amb tensió. A més, la nova alineació es desplaçarà cap al nord i passarà a tocar del camí antic de Lladó per evitar l’afecció del rec de Can Carabassa i la fragmentació de la vegetació forestal. I també es farà un tractament cromàtic dels tres suports més visibles al nucli de Lladó per afavorir-ne la integració al paisatge.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li