Llum al centre, foscor als barris

0
1296

Si alguna cosa es pot destacar d’aquestes passades festes nadalenques ha sigut el magnífic muntatge de llums i colors a la nostra Rambla. Feia goig passejar, i va ser un bon reclamant pels nostres visitants, sens dubte l’ambient nadalenc que tota ciutat ha de tenir. Però aquesta llum de Nadal es tornava foscor en els barris de la ciutat: si el centre era ple de llums dalinianes, en alguns barris tan sols s’havia col·locat una o dues tristes llums. Visitar altres ciutats, més petites que Figueres, feia certa enveja en veure les rotondes amb ornaments nadalencs, carrers gens cèntrics plens de llums i que amplien el nombre de guarniments cada any. A Figueres el tema de llums nadalenques s’està hipotecant pel surrealisme dalinià, i si al principi era motiu d’atraure visitants que volien gaudir d’aquesta iniciativa diferent de la resta de ciutats, un cop vistes, i sense renovar ni ampliar figures, hi ha un cert cansament de veure sempre les mateixes llums, i en els mateixos llocs. Si es volen reservar pel centre, com a tema d’atracció comercial, em sembla encertat, però els barris s’haurien d’emplenar de les tradicionals llums i fer arribar l’esperit del Nadal, sobretot a llocs de la ciutat que viuen situacions d’inseguretat i incivisme cada dia.

Les entrades a Figueres eren tristes per la manca de llum, cap adorn lluminós nadalenc en cap rotonda, fins i tot fa temps que les dues primeres rotondes per l’entrada de la carretera de Roses no estan il·luminades amb les seves corresponents llums. No hi passa cap regidor de Govern per adonar-se’n? A l’entrada per la carretera de Llers les úniques llums eren les dels cotxes mal aparcats, alguns al costat d’altres, dificultant la circulació. Als veïns del Culubret els agradaria veure més llums tot l’any, però de color blau al sostre de vehicles policials.

També rebrem les queixes de comerciants que veuen que una part del seu carrer té alguna llum, però davant del seu negoci no, i la pregunta que ens fan és: no paguem els mateixos impostos que la resta del carrer? Per què aquesta discriminació per part de qui governa? Això cada any succeeix a un carrer tan cèntric com el de Méndez Núñez.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li