Lloguer fins al 2023 per aparcar als Fossos

0
1687

L’equip de govern aconsegueix l’aprovació per renovar el contracte tot i que alguns grups demanen altres solucions per no haver de pagar arrendaments


 

L’Ajuntament de Figueres i Adif renovaran el contracte de lloguer de l’aparcament de l’avinguda de Vilallonga amb el carrer dels Fossos. Es tracta d’un espai habilitat per a l’estacionament d’uns 150 vehicles. El contracte acabava l’1 d’octubre d’aquest any i ara es renovarà per cinc anys més.

El Ple del setembre va aprovar per 18 vots a favor i 3 abstencions la renovació del lloguer que figura des del 2009. El cost per l’Ajuntament serà de 15.600 euros anuals, 1.300 al mes. El dictamen sobre la renovació d’aquest contracte de lloguer va quedar sobre la taula el passat mes d’agost perquè l’oposició tenia dubtes. Aquest cop s’ha aprovat tot i que alguns grups van expressar la possibilitat d’arranjar terrenys propers a la via del tren, també propietat d’ADIF i que ara igualment s’utilitzen com a aparcament. Això permetria deixar de pagar un lloguer. L’alcaldessa, Marta Felip, va deixar clar que «per prescindir de lloguer hem de tenir espais alternatius». D’altra banda, Felip va aprofitar per treure el tema de l’antic camp de futbol del Far. En aquests terrenys, propietat de l’asil Vilallonga, es podria habilitar un aparcament de «350 places». En el plenari de l’agost, però, l’oposició va rebutjar l’acord d’aquest arrendament de 7 anys per 3.948 euros al mes. Aquest tipus d’acord no va agradar a grups com ERC, que aposten per altres sistemes i que van proposar la posada en marxa d’una comissió d’espais buits. Aquesta comissió intentaria que els propietaris cedissin els terrenys a l’Ajuntament a canvi de bonificacions en els impostos. Alguns propietaris estarien interessats en aquesta fórmula.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li