Llicències suspeses a 30 sectors

0
1401

Aturada per un any l’activitat urbanística a indrets de la comarca com Sa Guarda, La Rovellada i Grifeu-Cap Ras


 

Primeres mesures per preservar el litoral gironí abans no s’actualitzi la regulació de l’activitat urbanística. És a dir, mentre el Departament de Territori i Sostenibilitat redacta el nou Pla director urbanístic (PDU), que analitzarà l’ordenació de tots els sòls pendents de desenvolupar.

Tot i que l’avanç del PDU s’aprovarà en les pròximes setmanes, -segons el Govern- la Comissió d’Urbanisme de Girona ha suspès durant un any la tramitació d’instruments de planejament i de tramitació llicències d’obra nova en els primers 500 metres del litoral en projectes situats majoritàriament en terrenys amb pendent. Això afecta 30 sectors de sòl urbanitzable de l’Alt Empordà (el total de restriccions de la demarcació és de 43). Entren en la moratòria sectors com el de la Guarda, a Cadaqués, on s’hi preveu una urbanització de luxe i un hotel i també queda afectat el projecte de Cap Ras de Llançà [veure quadre].

Aquests són dos dels vuit plans denunciats per la plataforma ecologista SOS Costa Brava. Segons publica el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), amb la moratòria vigent no es podran tramitar ni projectes d’urbanització ni de reparcel·lació i els ajuntaments tampoc podran atorgar llicències per començar noves edificacions en els sectors i els sòls afectats per la suspensió. Sí que es podran tramitar reformes i ampliacions de construccions existents i projectes que afectin solars no edificats dins els teixits urbans històrics. Tampoc es paralitzen obres que ja han estat autoritzades en sectors afectats. El secretari d’Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, assegura que «la moratòria és preventiva per evitar que tirin endavant projectes que poden tenir un impacte molt gran en el litoral mentre treballem en el PDU». A banda, quan s’aprovi l’avanç del PDU s’ampliaran les suspensions a nous sectors més enllà dels 500 metres de la costa.

L’Associació de Promotors de Catalunya diu que estudiaran «amb lupa» la moratòria per garantir que es «respecti la seguretat jurídica del col·lectiu». Critica també que la mesura s’adopti «quan s’està reactivant la construcció». En el front oposat, SOS Costa Brava celebra la moratòria però demana que es «desclassifiquin definitivament» els sòls urbanitzables.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li