Llers impulsa la primera edició de l’Embruixada BTT

0
919

La cursa de bicicleta de muntanya serà el pròxim 8 de maig i hi haurà diferents recorreguts


 

Llers es prepara per convertir-se, el pròxim cap de setmana, diumenge 8 de maig, en l’epicentre del BTT catalĂ . L’Ajuntament de Llers, juntament amb l’AFA de l’escola i de la llar d’infants, impulsen la primera ediciĂł de l’Embruixada, una cursa de bicicleta de muntanya per als amants del ciclisme i de la natura. Des de l’organitzaciĂł, el regidor d’Esports del consistori, MĂ rius VergĂ©s, explica al setmanari que l’impuls per crear aquest esdeveniment esportiu va sorgir «d’una iniciativa de la gent del poble, van trucar a la porta de l’Ajuntament i vam estar encantats de col·laborar-hi; per tant, els hem donat tot el suport que hem pogut». VergĂ©s afegeix que aquesta primera ediciĂł de l’Embruixada de Llers ha tingut una molt bona rebuda, tant pel que fa als clubs ciclistes de la comarca als ciclistes professionals, ja que durant tot aquest darrer mes han pogut fer el circuit de la prova a travĂ©s dels tracks que van penjar a la pĂ gina web. «Hem rebut molts bons comentaris del recorregut, sobretot perquè serĂ  una cursa tècnica, amb punts complicats i en un entorn molt agradable».

LLERS BTT. L’Embruixada tindrà fins a tres recorreguts diferents: un de curt de 20 quilòmetres, el llarg de 40 quilòmetres i el circuit infantil. A continuació degranarem cada un dels recorreguts i les seves diferències. L’Embruixada BTT es desmarca d’altres proves del circuit perquè els recorreguts per a adults seran diferents l’un de l’altre.

Alguna de les zones per on passarĂ  el recorregut de la cursa

40 KM + 800 M. El recorregut més llarg de la prova presenta un desnivell de 800 metres i està obert a majors de 18 anys. La sortida es farà a les 9 h del diumenge. Cal tenir en compte que en aquesta prova ciclista també es pot competir en categoria E-Bike, és a dir, bicicleta elèctrica. La sortida d’aquesta categoria serà la primera de la jornada, a les 8.45 h.

20 KM + 400 M. Aquest recorregut estĂ  obert a tothom, majors de 14 anys, i la sortida serĂ  a les 9.15 h.

CIRCUIT INFANTIL I INFLABLES. Durant tot el matí hi haurà un circuit tancat i habilitat per a la mainada, que estarà ubicat a la zona del pavelló. D’altra banda, cal tenir en compte que durant tota la jornada esportiva hi haurà inflables gratuïts per a nens i nenes.

LES INSTAL·LACIONS. L’Embruixada BTT de Llers tindrà l’arribada i la sortida a la zona esportiva, al pavelló municipal. Des de l’Ajuntament expliquen que, durant tota la jornada, hi haurà servei de vestidors, dutxes i espai per rentar la bicicleta. A més, el cronometratge serà electrònic.

LA INSCRIPCIĂ“. Actualment, ja hi ha prop d’un centenar de persones inscrites a la prova. MĂ©s d’una setantena han preferit inscriure’s amb antelaciĂł, a travĂ©s de la pĂ gina tictaccrono.com.

El regidor de l’Ajuntament de Llers augura que el dia de la cursa hi haurà prop d’uns 200 participants. És per això que el mateix dia de la prova ciclista també es podrà fer la inscripció presencialment. El preu de la inscripció en línia és de 14 euros i la presencial serà de 18 euros. Cal tenir en compte que les inscripcions en línia estaran obertes fins al pròxim dimecres, 4 de maig, a les 12 h del migdia.

ELS HORARIS. El lliurament dels dorsals i de les inscripcions noves de la primera edició de l’Embruixada es farà de les 7. 30 h a les 8. 30 h i tot seguit començarà la competició. Tal com hem dit, la primera sortida es farà a les 8.45 h, la segona a les 9 h i la darrera a les 9. 15 h.

ELS PREMIS I EL SORTEIG. Des de l’organització expliquen que hi haurà diferents guardons. En la categoria de recorregut llarg hi haurà premi per al primer, tant masculí com femení. Igual que al recorregut curt: el primer home i la primera dona rebran premi. I finalment, en la categoria E-Bike, només hi haurà guardó per al primer classificat de la general. Pel que fa al sorteig, s’han preparat diferents lots temàtics, «gràcies a la col·laboració dels patrocinadors». D’altra banda, cal destacar que un cop acabada la cursa ciclista hi haurà entrepans de botifarra per a totes i tots els inscrits.

ACTES INCÍVICS. Des de l’organització han denunciat, a través de les xarxes socials, que durant els últims dies s’han trobat pedres i entrebancs al recorregut marcat. «No entenem per què hi ha gent que es dedica a posar pedres als recorreguts; de totes maneres, el mateix dia de la cursa farem una volta de reconeixement abans de l’inici, per evitar qualsevol sorpresa», explica el regidor Màrius Vergés.

ENCARANT LA 2a EDICIÓ. Vergés explica que la primera edició de l’Embruixada ha tingut molt bona rebuda, s’han aconseguit molts de patrocinadors i «creiem que és una proposta esportiva que ha vingut per quedar-se».

Tota la informació relacionada amb l’Embruixada BTT de Llers es pot consultar a la pàgina web de l’Ajuntament de Llers o bé al canal oficial de les inscripcions: tictaccrono.com. A més, es pot seguir l’actualitat del dia a dia al canal d’Instagram: @btt.llers.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li