Llançà construirà un centre de fires i activitats socioculturals al costat de l’INS

0
1149

En una primera fase s’aixecarà una coberta sobre quatre pilars, i es deixarà preparada per a un futur tancament


L’Ajuntament de Llançà ha aprovat el projecte d’obres per construir un Centre de Fires i Activitats Socioculturals al carrer 8 de març. Concretament, el nou espai, que funcionarà com una sala polivalent, s’ubicarà al costat de l’institut, al mateix solar on fins ara es muntava una carpa per a celebrar-hi el Carnaval o diversos actes de la Festa Major.

En una primera fase, s’aixecaran quatre peus i un teulat, com una plaça coberta. «Un estil com la plaça del Gra de Figueres», exemplifica l’alcaldessa, Núria Escarpanter. Però la intenció és deixar-ho tot preparat perquè més endavant es puguin completar tots els tancaments i habilitar-hi els accessos necessaris. L’objectiu és disposar d’un espai cobert per poder-hi fer activitats de tot tipus, fins i tot quan plogui o faci mal temps. «És a dir, la idea és que tirarem endavant una de les fases per acabar tenint aquest palau de fires o sala polivalent per dur-hi a terme tot el que fa referència a activitats culturals i d’associacions al poble de Llançà», explica Escarpanter.

El projecte, que ja està redactat, és una de les dues actuacions que l’Ajuntament va incloure en el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). El pressupost municipal d’aquest 2021 ja reserva la partida necessària per a l’execució dels treballs, però Escarpanter admet que no els veu acabats abans del 31 de desembre. «Entenc que es podrà licitar i començar l’obra. Posem que d’aquí a uns 8 mesos, com a molt, podria estar acabada. Però ho dic amb la boca petita, perquè tot va tan lent…! Espero que sigui abans», detalla l’alcaldessa.

L’altre projecte llançanenc inclòs en el PUOSC és la transformació i ampliació de la Biblioteca Municipal Pere Calders. Actualment està assentada en una petita estança de la Casa de Cultura. La idea és mantenir-la al mateix edifici, però ocupant més sales per fer-la «molt més gran» i dotar-la, per exemple, d’una sala d’estudis fins ara inexistent.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li