Llançà aprova inicialment els comptes per a l’any vinent

0
1475

ERC ha anunciat que presentarà esmenes als comptes en considerar que el govern «no ha comptat amb l’oposició per la seva elaboració i negociació prèvia»


 

Amb els vots de l’equip de govern del PDeCAT, el darrer Ple de Llançà va aprovar inicialment els pressupostos per al 2019. ERC ha anunciat que presentarà esmenes als comptes en considerar que el govern «no ha comptat amb l’oposició per la seva elaboració i negociació prèvia».

Pel que fa a les ordenances, els republicans celebren que s’hagi tornat a aprovar l’al·legació que preveia desenvolupar i aplicar un reglament de pisos buits per imposar un gravamen del 50% sobre aquests. El portaveu republicà, Guillem Cusí, va manifestar que «anem un any tard […]. És urgent penalitzar els pisos buits propietat majoritàriament de grans tenidors com CaixaBank, Bankia, BBVA o altres entitats bancàries si aquests no s’avenen a negociar per a un ús social».

D’altra banda, va quedar en estudi la mesura sobre bonificacions a famílies monoparentals o amb rendes baixes per equiparar-se a famílies nombroses. ERC també va demanar la modificació o la creació de dues noves ordenances, una referent a la recollida d’escombraries i a la fracció orgànica i una altra reguladora de l’ocupació a la via pública. Aquestes dues propostes van quedar desestimades.

L’oposició va rebutjar una modificació de crèdit, que es va acabar aprovant. Per ERC, aquesta modificació «va en detriment d’inversions ja pressupostades per fer obra nova i tallar la cinta abans de les eleccions».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li