Llançà activa els consells de barri, que es constituiran al setembre

0
783

Durant el mes de juliol els veïns i veïnes del poble que vulguin interactuar més directament amb l’Ajuntament es podran anar apuntant per formar-ne part


 

Nou pas endavant per a la constitució dels 11 consells de barri de Llançà. Després que el ple del desembre aprovés el reglament i la creació d’aquests organismes —que volen implicar més els veïns i veïnes en tots els projectes que tiri endavant l’Ajuntament—, ara es començaran a constituir. Aquesta mateixa setmana, el Consistori presentarà el projecte a través de la pàgina web i de les xarxes socials, i «les persones del poble que hi estiguin interessades, que sentin que volen formar part de futurs projectes, de traslladar-nos quines són les inquietuds del barri en el que viuen, quines són les mancances, quins serien els projectes més ben acceptats…, es podran anar apuntant durant el mes de juliol». Així ho ha avançat a HORA NOVA la nova alcaldessa, Núria Escarpanter, que també porta l’àrea de Participació Ciutadana.

Segons Escarpanter, la idea és «fer un Ajuntament proper, i que cada vegada les persones es puguin sentir més implicades en allò que passa al nostre poble». I això és precisament el que ha motivat la creació dels consells, un per a cada barri (hi haurà els de la Vila, la Bateria, el Port, Setcases, la Balleta, Sant Genís, Grifeu, Cap de Ras, les Carboneres, la Farella i les Tonyines; el Cau de Llop i el Fener; i el Consell Territorial del sòl no urbanitzable).

A mida que s’hi vagin apuntant veïns i veïnes, el consistori començarà a programar les assemblees constituents. En aquest sentit, Escarpanter avança: «Calculo que com que el mes d’agost és un mes així una mica complicat, el mes de setembre ja podrem anar tirant endavant les assembles constituents i per tant, com a molt tard a l’octubre, ja tinguem tots els consells de barri constituïts al poble de Llançà». 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li